vineri, 7 octombrie, 2022
12.1 C
București

-

HomepageȘtiriINS: Sacrificările de ovine şi caprine, în creştere în luna mai; majorare...

INS: Sacrificările de ovine şi caprine, în creştere în luna mai; majorare a greutăţii în carcasă la carnea de pasăre

Numărul sacrificărilor a crescut la ovine şi caprine şi la păsări, în timp ce la bovine şi la porcine s-a diminuat, în luna mai a acestui an, comparativ cu intervalul similar din 2021, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate luni.

În perioada analizată, greutatea în carcasă a crescut la păsări, iar la bovine, la porcine şi la ovine şi caprine a scăzut.

Potrivit sursei citate, la nivelul lunii mai, la categoria de ovine şi caprine au fost consemnate 498.000 de capete, faţă de 492.000 de capete, în perioada similară din 2021. Pe de altă parte, în cazul bovinelor, numărul de capete a fost de 41.000, iar la porcine de 291.000 de capete.

De asemenea, numărul păsărilor a fost 26.359, în creştere de la 23.645 de capete, în mai 2021.

În ceea ce priveşte greutatea în carcasă, statistica oficială relevă scăderi la bovine (6.645 de tone în mai 2022 vs 7.567 tone, în mai 2021), porcine (26.460 tone vs 29.100 tone), ovine şi caprine (4.776 tone vs 4.903).

La polul opus se situează greutatea în carcasă la carnea de pasăre, cu o creştere a cantităţii de la 40.915 tone în mai 2021, la 44.624 tone, în mai 2022.

Raportat la luna aprilie 2022, în luna mai a acestui an, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la bovine, la porcine şi la păsări, în schimb au înregistrat o scăderi la ovine şi caprine.

Datele pentru unităţile industriale specializate (abatoare) s-au obţinut prin cercetări statistice exhaustive, efectuate de INS, iar pentru exploataţiile agricole fără personalitate juridică, de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Datele se referă la sacrificările exclusiv pentru consum.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Fertilizarea foliară – avantajele realizării

Prin fertilizare se urmăreşte completarea nevoilor plantelor de substanţe...

Pete pe fructele de roșii – cauzele apariției și tratament

Petele ce apar pe fructele plantelor de roșii sunt de o varietate foarte mare: mai deschise, mai închise, de...

Cum răspunde Europa la criza alimentară mondială

În mijlocul unei crize alimentare mondiale, în care preţurile au atins valori record, Uniunea Europeană încearcă să împiedice apariţia...

ATENȚIE la putregaiul negru al tulpinilor de rapiță

În această perioadă, în culturile de rapiță bine dezvoltate, viguroase și doar la anumiți hibrizi au apărut simptome tipice...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate