‹ adv ›
duminică, 29 ianuarie, 2023
0.6 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriINS: Numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut în noiembrie la...

INS: Numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut în noiembrie la bovine şi păsări

Numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la bovine şi la păsări, în noiembrie 2022, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, şi au scăzut la porcine, la ovine şi caprine, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate joi.

Potrivit INS, în luna noiembrie 2022, faţă de luna octombrie 2022, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la bovine, la ovine şi caprine şi la păsări, iar la porcine au scăzut.

Conform INS, în noiembrie 2022, numărul bovinelor sacrificate a crescut cu 2,3%, iar greutatea în carcasă a urcat cu 2,8%, faţă de aceeaşi lună din 2021. Raportat la luna octombrie 2022, numărul bovinelor sacrificate a crescut cu 7,3%, iar greutatea în carcasă a sporit cu 8,2%.

La specia porcine, în noiembrie 2022 s-au sacrificat cu 9,5% mai puţine animale, iar greutatea în carcasă a scăzut cu 12,6% faţă de noiembrie 2021. Comparativ cu luna anterioară, sacrificările au scăzut cu 2,6%, iar greutatea în carcasă a coborât cu 1,7%.

În ceea ce priveşte sacrificarea ovinelor şi caprinelor, datele INS arată în noiembrie 2022 o scădere cu 2,3% faţă de noiembrie 2021, greutatea în carcasă fiind cu 5,7% mai mică. Comparativ cu luna anterioară, în octombrie sacrificările au crescut cu 18,8%, iar greutatea în carcasă a sporit cu 20,1%.

Potrivit datelor INS, sacrificările la păsări au crescut în noiembrie 2022 cu 7,4% faţă de noiembrie 2021, iar greutatea în carcasă a urcat cu 2,8%, în timp ce, raportat la luna precedentă, sacrificările au crescut cu 3,8%, iar greutatea în carcasă s-a majorat cu 2,8%.

Greutatea medie în carcasă consemnată în luna noiembrie 2022 a fost de 161,7 kilograme la bovine, 91,1 kilograme la porcine, 15 kilograme la ovine/caprine şi 1,7 kilograme la păsări.

INS precizează că greutatea medie în carcasă reprezintă raportul dintre greutatea în carcasă totală şi numărul de animale sau păsări sacrificate.

  • Citește despre ->
  • INS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Importurile de lapte brut au urcat cu 4,6%, în primele 11 luni

Cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare...

Zahărul, energia electrică şi untul, în topul scumpirilor din ultimul an

Zahărul se află în topul celor mai mari scumpiri înregistrate în ultimul an, cu o creştere a preţului de...

INS: Importurile de lapte de vacă au crescut cu 7,7%, în primele zece luni

Unităţile procesatoare au colectat o cantitate de lapte de vacă în scădere cu 1,4%, în primele zece luni, faţă...

Numărul sacrificărilor a crescut în octombrie la bovine, porcine şi păsări, dar a scăzut la ovine şi caprine

Numărul sacrificărilor a crescut, în octombrie 2022, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, la bovine, porcine şi la...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole