17.7 C
București
joi, 5 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriGiurgiu: O suprafaţă de peste 85 de hectare de vegetaţie uscată, mirişte...

Giurgiu: O suprafaţă de peste 85 de hectare de vegetaţie uscată, mirişte de grâu şi un staul de oi au ars

O suprafaţă de peste 85 de hectare de mirişte de grâu şi vegetaţie uscată, un staul de oi, baloţi de paie, un copac şi un gard au ars în localitatea Băneasa, judeţul Giurgiu, în urma unui incendiu izbucnit din cauza focului deschis în spaţii deschise, pompierii acţionând peste cinci ore pentru stingerea flăcărilor.

„În ultimele ore, pompierii au intervenit pentru stingerea a cinci incendii de vegetaţie uscată şi mirişte, în mai multe localităţi din judeţ, dar cel mai mare incendiu a fost la Băneasa unde a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 80 de hectare, mirişte de grâu pe aproximativ cinci hectare, un staul de oi, din care proprietarii apucaseră să evacueze animalele, zece baloţi de paie, un copac şi o porţiune dintr-un gard. Pentru stingerea incendiului au acţionat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu şi Punctului de Lucru Greaca, cu două autospeciale de stingere şi o cisternă. Incendiul a fost stins după aproximativ cinci ore”, a declarat joi, presei, purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Incendii de vegetaţie uscată au mai fost înregistrate joi şi la Vadu Lat, Icoana, Trestieni, Slobozia unde au ars suprafeţe de teren cu mirişte şi vegetaţie uscată de peste două hectare, dar şi o tonă de fân.

Pentru stingerea incendiilor au acţionat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Roata de Jos, Detaşamentului Bolintin Deal, Detaşamentului Giurgiu şi Punctului de Lucru Greaca cu şase autospeciale de stingere şi o cisternă.

Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise. 

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Vrancea: Depozit de furaje – distrus de un incendiu, la Suraia

Un depozit de furaje din comuna Suraia a fost...
‹ adv ›

Giurgiu: O suprafaţă de aproximativ 70 de hectare de lăstăriş a ars la Joiţa, de la o ţigară aruncată la întâmplare

O suprafaţă de aproximativ 70 de hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş, mirişte de grâu şi de porumb a ars...

Suceava: Incendiu la o hală de prelucrarea lemnului din localitatea Vama

Un incendiu s-a produs, duminică dimineaţă, la o hală de prelucrarea lemnului din localitatea Vama, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole