32.2 C
București
marți, 11 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleGiurgiu: O suprafaţă de peste 85 de hectare de vegetaţie uscată, mirişte...

Giurgiu: O suprafaţă de peste 85 de hectare de vegetaţie uscată, mirişte de grâu şi un staul de oi au ars

O suprafaţă de peste 85 de hectare de mirişte de grâu şi vegetaţie uscată, un staul de oi, baloţi de paie, un copac şi un gard au ars în localitatea Băneasa, judeţul Giurgiu, în urma unui incendiu izbucnit din cauza focului deschis în spaţii deschise, pompierii acţionând peste cinci ore pentru stingerea flăcărilor.

„În ultimele ore, pompierii au intervenit pentru stingerea a cinci incendii de vegetaţie uscată şi mirişte, în mai multe localităţi din judeţ, dar cel mai mare incendiu a fost la Băneasa unde a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 80 de hectare, mirişte de grâu pe aproximativ cinci hectare, un staul de oi, din care proprietarii apucaseră să evacueze animalele, zece baloţi de paie, un copac şi o porţiune dintr-un gard. Pentru stingerea incendiului au acţionat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu şi Punctului de Lucru Greaca, cu două autospeciale de stingere şi o cisternă. Incendiul a fost stins după aproximativ cinci ore”, a declarat joi, presei, purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Incendii de vegetaţie uscată au mai fost înregistrate joi şi la Vadu Lat, Icoana, Trestieni, Slobozia unde au ars suprafeţe de teren cu mirişte şi vegetaţie uscată de peste două hectare, dar şi o tonă de fân.

Pentru stingerea incendiilor au acţionat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Roata de Jos, Detaşamentului Bolintin Deal, Detaşamentului Giurgiu şi Punctului de Lucru Greaca cu şase autospeciale de stingere şi o cisternă.

Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bacău: O hală cu furaje a luat foc la Sascut din cauza unui trăsnet

O hală în care se aflau furaje a luat...
‹ adv ›

Suceava: Incendiu la Ocolul Silvic Gura Humorului; au ars 100 de baloţi de fân

Aproximativ 100 de baloţi de fân au ars în urma unui incendiu produs, sâmbătă, la o anexă a Ocolului...

Arad: Un adăpost cu animale a fost distrus de un incendiu; şase porci au murit

Un adăpost cu animale din Sebiş a fost distrus de un incendiu, marţi seară, iar după ce pompierii au...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole