miercuri, 28 septembrie, 2022
25.1 C
București

-

HomepageȘtiriGermania ajută Ucraina să exporte grâu pe calea ferată

Germania ajută Ucraina să exporte grâu pe calea ferată

Germania a pus la punct un „pod feroviar” cu Ucraina pentru a o ajuta să-şi exporte cerealele, care se acumulează în ţară din cauza blocadei maritime impuse de Rusia, a declarat joi viitorul şef al forţelor americane în Europa, generalul Chris Cavoli, transmite AFP.

„Credem că există circa 22 milioane de tone de cereale blocate în Ucraina, aşteptând să fie expediate”, a afirmat generalul în Congresul de la Washington, care urmează să-i confirme numirea în fruntea trupelor americane din Europa şi, prin urmare, a forţelor NATO.

Portul românesc Constanţa participă la efort, dar capacităţile sale sunt limitate de 90.000 tone zilnic, a explicat generalul Cavoli.

„Însă Deutsche Bahn (compania feroviară germană) a răspuns recent la apel. Au pus la punct ceea ce ei numesc podul feroviar la Berlinului, pe modelul podului aerian al Berlinului, pentru a rezerva trenuri pentru transportul grâului ucrainean spre Europa de Vest”, a adăugat militarul american.

El a precizat că Deutsche Bahn „este în curs de a extrage din Ucraina cantităţi masive de cereale în acest moment, via Polonia în direcţia porturilor din nordul Germaniei pentru a fi exportate”.

„Polonia a stabilit un nou regim de frontieră cu Germania pentru a facilita”, această operaţiune, a adăugat generalul Cavoli.

Producţia care tranzitează spre Constanţa este expediată pe cale maritimă pe Marea Neagră, „dar nu pe partea Mării Negre sub blocada” rusă, a adăugat el.

„Consider că va trebui să combinăm modalităţile de transport” pentru a continua să facilităm exporturile de cereale ucrainene, a concluzionat generalul american.

Ucraina, renumită pentru pământurile sale fertile, era înaintea invaziei ruse al patrulea exportator mondial de porumb şi pe cale să devină al treilea exportator de grâu.

Conflictul a întrerupt însă culturile şi comerţul cu cereale, Rusia fiind acuzată de Ucraina şi aliaţii occidentali ai acesteia că împiedică exporturile pe Marea Neagră, cu riscul provocării unei crize alimentare grave.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Utilaje de încărcare a cerealelor în silobag – top recomandate de Grain Bags

În funcție de materia primă pe care dorești să...

MADR: Buget de 63 de milioane de lei pentru investiţii în centre de colectare sau de prelucrare a ciupercilor şi fructelor de pădure

Guvernul României a aprobat o Hotărâre privind stabilirea valorii schemei de finanţare pentru anul 2022, condiţiilor de eligibilitate, cheltuielilor...

Cultivarea țelinii pentru rădăcini. Sfaturi utile

Cultivarea țelinii pentru rădăcini este recomandat a fi realizată după culturi solanacee (tomate, ardei, vinete, cartofi) sau leguminoase anuale (mazăre,...

Plantarea cireșului – sfaturi la înființarea unei livezi

La plantarea cireșului, pentru o cultură reușită, este important să se țină cont de mai multe particularități. Printre acestea...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate