21.2 C
București
luni, 17 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMADR va transmite în cel mult trei săptămâni un punct de vedere...

MADR va transmite în cel mult trei săptămâni un punct de vedere la observaţiile CE privind Planul Naţional Stategic

Ministerul Agriculturii are la dispoziţie trei săptămâni, de la primirea observaţiilor din partea Comisiei Europene în ce priveşte Planul Naţional Strategic (PNS), pentru prezentarea punctului de vedere asupra unor elemente cheie, precum şi pentru începerea unei proceduri standard împreună cu serviciile Comisiei pentru clarificarea şi armonizarea tuturor aspectelor semnalate.

„Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) informează că, în urma evaluării realizate de către Comisia Europeană asupra Planului Naţional Strategic transmis în luna februarie 2022, au fost identificate anumite aspecte care necesită clarificări suplimentare. Astfel, având în vedere observaţiile formulate la jumătatea lunii mai 2022, MADR a demarat deja, încă de la finalul săptămânii trecute, discuţii cu Grupurile de Lucru de la nivelul MADR şi al instituţiilor din subordine, pentru a răspunde punctual la elementele cheie identificate de Comisia Europeană în ce priveşte Planul Naţional Strategic”, se arată într-un comunicat al MADR.

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii susţin că procedura este una normală, în conformitate cu Regulamentul (UE) 2021/2115 al Parlamentului European şi al Consiliului din 2 decembrie 2021, şi se aplică tuturor statelor membre.

Potrivit sursei citate, procedura în cea ce priveşte Planurile Naţionale Strategice este următoarea: statele membre depun Planurile Naţionale Strategice, Comisia Europeană le analizează, după care transmite observaţii pentru clarificări, iar ulterior statele membre transmit puncte de vedere.

De altfel, MADR a informat public în data de 1 martie 2022 că în urma evaluării documentului, Comisia Europeană va putea adresa observaţii în termen de trei luni de la data transmiterii.

„Termenul este de trei săptămâni de la primirea observaţiilor pentru prezentarea punctului de vedere asupra unor elemente cheie, precum şi pentru începerea unei proceduri standard împreună cu serviciile Comisiei pentru clarificarea şi armonizarea tuturor aspectelor semnalate”, se menţionează în comunicat .

Precizarea MADR vine după ce Comisia Europeană a transmis scrisoarea cu observaţiile privind evaluarea Planului Naţional Strategic propus pentru PAC.

Planul Naţional Strategic (PNS) pentru perioada 2023-2027 a fost depus la Comisia Europeană (CE) pe 28 februarie 2022, aprobarea finală acestuia fiind aşteptată, conform regulamentului, în cel mult şase luni de la depunere.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

MADR: Plăţi de peste 97 mln de lei pentru Campania 2023, în perioada 12 – 14 iunie

Plăţile efectuate prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru...
‹ adv ›

Cuantumul final al plăților directe și redistribuirea sumelor disponibile pentru fermieri – publicate în Monitorul Oficial

Ordinul prin care se dispune realocarea de sume disponibile şi se stabileşte cuantumul unitar al plăţii către beneficiarii intervenţiilor...

MADR: Circa 2,3 miliarde euro fonduri europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală, absorbite de la începutul anului

Circa 2,3 miliarde euro au fost absorbite din fonduri europene de la începutul anului pentru agricultură şi dezvoltare rurală,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole