24 C
București
joi, 28 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriFestivalul Ținutului Vinului - Vin din Prahova

Festivalul Ținutului Vinului – Vin din Prahova

Joi, 25 mai 2023, ministrul Petre Daea, alături de secretarul de stat Ion Găman și de directorul DGPIAC Amelia Rus au participat la deschiderea oficială a Festivalului „Ținutului Vinului – Vin din Prahova”, un eveniment organizat de Consiliul Județean Prahova, Camera de Comerț și Industrie Prahova și Muzeul Județean de Științele Naturii, sub patronajul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În cadrul evenimentului, renumite crame prahovene au promovat o gamă variată de vinuri valoroase, pe care vizitatorii au avut ocazia să le deguste și să le savureze.

În discursul său, ministrul Petre Daea a transmis că este nevoie de astfel de acțiuni de mediatizare a produselor pe care le fac românii. Oficialul MADR a declarat că vinul este o platformă de promovare pentru țară, întrucât vinurile poartă emblema României.

„Viticultura este sectorul care s-a dezvoltat cel mai bine în ultimii ani în România și datorită programelor de reconversie. În viticultura României am investit aproximativ un miliard de euro și iată că se vede: plaiuri de vie , cu tehnologie nouă, cu soiuri bine conduse de către viticultori, cu o prelucare foarte bună”, a declarat ministrul Petre Daea.

Evenimentul face parte din seria de acțiuni și evenimente destinate promovării produselor vitivinicole prahovene și dezvoltării domeniului vitivinicol al județului Prahova din cadrul protocolului încheiat între Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Camera de Comerț și Industrie Prahova.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Conferința „Business-ul Fructelor în Republica Moldova” va avea loc în acest an pe 7 și 8 decembrie

Cea de-a IX-a ediție a Conferinței „Business-ul Fructelor în...
‹ adv ›

Bucharest Food Expo 2023: Punctul de întâlnire al Industriei Alimentare din România

În perioada 28 septembrie – 01 octombrie 2023, MADR va participa cu un spațiu dedicat la cea de-a doua...

Conferința anuală europeană „Pâinea Păcii”

Conferința anuală europeană „PeaceBread” (Pâinea Păcii) a fost găzduită anul acesta de Slovacia, în perioada 20- 22 septembrie 2023, la Modra. Tema conferinței din acest...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole