22.7 C
București
luni, 5 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriFestivalul Ținutului Vinului - Vin din Prahova

Festivalul Ținutului Vinului – Vin din Prahova

Joi, 25 mai 2023, ministrul Petre Daea, alături de secretarul de stat Ion Găman și de directorul DGPIAC Amelia Rus au participat la deschiderea oficială a Festivalului „Ținutului Vinului – Vin din Prahova”, un eveniment organizat de Consiliul Județean Prahova, Camera de Comerț și Industrie Prahova și Muzeul Județean de Științele Naturii, sub patronajul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În cadrul evenimentului, renumite crame prahovene au promovat o gamă variată de vinuri valoroase, pe care vizitatorii au avut ocazia să le deguste și să le savureze.

În discursul său, ministrul Petre Daea a transmis că este nevoie de astfel de acțiuni de mediatizare a produselor pe care le fac românii. Oficialul MADR a declarat că vinul este o platformă de promovare pentru țară, întrucât vinurile poartă emblema României.

„Viticultura este sectorul care s-a dezvoltat cel mai bine în ultimii ani în România și datorită programelor de reconversie. În viticultura României am investit aproximativ un miliard de euro și iată că se vede: plaiuri de vie , cu tehnologie nouă, cu soiuri bine conduse de către viticultori, cu o prelucare foarte bună”, a declarat ministrul Petre Daea.

Evenimentul face parte din seria de acțiuni și evenimente destinate promovării produselor vitivinicole prahovene și dezvoltării domeniului vitivinicol al județului Prahova din cadrul protocolului încheiat între Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Camera de Comerț și Industrie Prahova.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

MADR a dat amenzi în valoare de 172.550 lei pentru neconformitățile depistate în comercializarea fructelor și legumelor proaspete

MADR desfășoară acțiuni de control cu caracter permanent, în baza legislației specifice din domeniul comercializării legumelor și fructelor proaspete....

MADR: Plafonul financiar pentru sprijinul cuplat în sectorul vegetal depăşeşte 452 mln lei

În ședința de Guvern din data de 26 mai 2023 a fost adoptată Hotărârea pentru aprobarea plafoanelor financiare alocate...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole