11.8 C
București
luni, 18 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFestivalul Ținutului Vinului - Vin din Prahova

Festivalul Ținutului Vinului – Vin din Prahova

Joi, 25 mai 2023, ministrul Petre Daea, alături de secretarul de stat Ion Găman și de directorul DGPIAC Amelia Rus au participat la deschiderea oficială a Festivalului „Ținutului Vinului – Vin din Prahova”, un eveniment organizat de Consiliul Județean Prahova, Camera de Comerț și Industrie Prahova și Muzeul Județean de Științele Naturii, sub patronajul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În cadrul evenimentului, renumite crame prahovene au promovat o gamă variată de vinuri valoroase, pe care vizitatorii au avut ocazia să le deguste și să le savureze.

În discursul său, ministrul Petre Daea a transmis că este nevoie de astfel de acțiuni de mediatizare a produselor pe care le fac românii. Oficialul MADR a declarat că vinul este o platformă de promovare pentru țară, întrucât vinurile poartă emblema României.

„Viticultura este sectorul care s-a dezvoltat cel mai bine în ultimii ani în România și datorită programelor de reconversie. În viticultura României am investit aproximativ un miliard de euro și iată că se vede: plaiuri de vie , cu tehnologie nouă, cu soiuri bine conduse de către viticultori, cu o prelucare foarte bună”, a declarat ministrul Petre Daea.

Evenimentul face parte din seria de acțiuni și evenimente destinate promovării produselor vitivinicole prahovene și dezvoltării domeniului vitivinicol al județului Prahova din cadrul protocolului încheiat între Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Camera de Comerț și Industrie Prahova.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

MADR: Consultări cu asociațiile reprezentative din sectorul vegetal și zootehnic

Principalele modificări ale proiectului de ordin privind modalitatea de...
‹ adv ›

Macfrut 2024: Focus pe agrivoltaice, inovații verzi, robotică avansată și soluții biologice

Macfrut 2024 se profilează ca un eveniment de referință în industria agricolă, găzduit la Rimini Expo Centre între 8...

Guvernul a aprobat cadrul general de implementare al Programului pentru Acvacultură și Pescuit 2021—2027

Hotărârea privind stabilirea cadrului general de implementare a operațiunilor cofinanțate din Fondul european pentru afaceri maritime, pescuit și acvacultură...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole