11.1 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFermierii au asigurate fondurile pentru motorina utilizată în agricultură aferente trimestrului III

Fermierii au asigurate fondurile pentru motorina utilizată în agricultură aferente trimestrului III

Fondurile alocate schemei de sprijin pentru motorina utilizată în agricultură au fost majorate cu aproape 188 de milioane de lei, până la aproximativ 757 de milioane de lei, a anunţat miercuri Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), după ce Guvernul a aprobat o Hotărâre în acest sens.

„La propunerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Guvernul a aprobat în şedinţa din 15 decembrie 2021 o Hotărâre pentru modificarea art. 10 din HG nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. Actul normativ prevede completarea sumelor necesare pentru plata către fermieri a ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul III al anului 2021 (perioada 1 iulie 2021 – 30 septembrie 2021)”, se arată în comunicat.

Astfel, se majorează cu 187.963.234 lei fondurile alocate schemei de sprijin pentru motorina utilizată în agricultură de la bugetul de stat, prin bugetul MADR pe anul 2021, iar suma totală alocată cu această destinaţie creşte de la 569.039.000 lei, la 757.002.234 lei.

Suplimentarea fondurilor pentru motorină se asigură astfel: 13.963.234 lei, disponibili la finalizarea perioadei de depunere a cererilor în cadrul schemei de „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie-mai 2021 asupra sectorului apicol”, iar 174.000.000 lei, în conformitate cu OUG nr. 122/2021 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2021.

MADR precizează că prin aprobarea acestui act normativ reia „bunul obicei din 2017 şi 2018” de a plăti trimestrul trei în anul în curs, fiind important pentru fermieri să primească sumele la timp, mai ales în situaţia actuală a creşterii preţurilor la combustibili, inputuri şi energie.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va începe efectuarea plăţilor către beneficiari imediat după publicarea actului normativ în Monitorul Oficial.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Barbu: Au fost puse bazele unor proiecte majore de investiţii în zootehnie, în cadrul vizitelor în Qatar şi EAU

Potenţialul uriaş al agriculturii româneşti a fost prezentat oficialilor...
‹ adv ›

MADR: Tehnologia rachetelor antigrindină nu produce o creştere a emisiilor de poluanţi în aer, apă sau sol

Exploatarea infrastructurii operaţionale din cadrul Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor (SNACP) nu produce o creştere a...

Ajutor de minimis de 2.000 de lei pe scroafă/an pentru crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Hotărârea privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangalița pentru anul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole