‹ adv ›
luni, 30 ianuarie, 2023
0.5 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriFermierii au asigurate fondurile pentru motorina utilizată în agricultură aferente trimestrului III

Fermierii au asigurate fondurile pentru motorina utilizată în agricultură aferente trimestrului III

Fondurile alocate schemei de sprijin pentru motorina utilizată în agricultură au fost majorate cu aproape 188 de milioane de lei, până la aproximativ 757 de milioane de lei, a anunţat miercuri Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), după ce Guvernul a aprobat o Hotărâre în acest sens.

„La propunerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Guvernul a aprobat în şedinţa din 15 decembrie 2021 o Hotărâre pentru modificarea art. 10 din HG nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. Actul normativ prevede completarea sumelor necesare pentru plata către fermieri a ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul III al anului 2021 (perioada 1 iulie 2021 – 30 septembrie 2021)”, se arată în comunicat.

Astfel, se majorează cu 187.963.234 lei fondurile alocate schemei de sprijin pentru motorina utilizată în agricultură de la bugetul de stat, prin bugetul MADR pe anul 2021, iar suma totală alocată cu această destinaţie creşte de la 569.039.000 lei, la 757.002.234 lei.

Suplimentarea fondurilor pentru motorină se asigură astfel: 13.963.234 lei, disponibili la finalizarea perioadei de depunere a cererilor în cadrul schemei de „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie-mai 2021 asupra sectorului apicol”, iar 174.000.000 lei, în conformitate cu OUG nr. 122/2021 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2021.

MADR precizează că prin aprobarea acestui act normativ reia „bunul obicei din 2017 şi 2018” de a plăti trimestrul trei în anul în curs, fiind important pentru fermieri să primească sumele la timp, mai ales în situaţia actuală a creşterii preţurilor la combustibili, inputuri şi energie.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va începe efectuarea plăţilor către beneficiari imediat după publicarea actului normativ în Monitorul Oficial.

  • Citește despre ->
  • MADR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Daea: România are la dispoziţie 1,5 miliarde de euro pentru lucrări de îmbunătăţiri funciare

România poate beneficia de fonduri în valoare de 1,5...

Dezbatere publică: Aprobarea subvenției pentru creșterea porcilor Bazna şi Mangaliţa

Prezenta hotărâre stabileşte o schemă transparentă de ajutor de minimis pentru susţinerea crescătorilor de porci de reproducție din rasele...

Daea: Prin PNS 2023-2027, introducem pentru prima dată în România sprijinul de „bunăstare pentru taurine”

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat joi, la Târgu Mureş, că introducerea, prin Planul Naţional Strategic...

Acțiune câştigată de România la Tribunalul UE pentru subvențiile crescătorilor de animale

Tribunalul Uniunii Europene a dat câştig de cauză României într-o acţiune iniţiată de ţara noastră privind anularea unei decizii...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole