-0.3 C
București
duminică, 23 ianuarie, 2022

-

HomepageȘtiriFermierii au asigurate fondurile pentru motorina utilizată în agricultură aferente trimestrului III

Fermierii au asigurate fondurile pentru motorina utilizată în agricultură aferente trimestrului III

Fondurile alocate schemei de sprijin pentru motorina utilizată în agricultură au fost majorate cu aproape 188 de milioane de lei, până la aproximativ 757 de milioane de lei, a anunţat miercuri Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), după ce Guvernul a aprobat o Hotărâre în acest sens.

„La propunerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Guvernul a aprobat în şedinţa din 15 decembrie 2021 o Hotărâre pentru modificarea art. 10 din HG nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. Actul normativ prevede completarea sumelor necesare pentru plata către fermieri a ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul III al anului 2021 (perioada 1 iulie 2021 – 30 septembrie 2021)”, se arată în comunicat.

Astfel, se majorează cu 187.963.234 lei fondurile alocate schemei de sprijin pentru motorina utilizată în agricultură de la bugetul de stat, prin bugetul MADR pe anul 2021, iar suma totală alocată cu această destinaţie creşte de la 569.039.000 lei, la 757.002.234 lei.

‹ adv ›

Suplimentarea fondurilor pentru motorină se asigură astfel: 13.963.234 lei, disponibili la finalizarea perioadei de depunere a cererilor în cadrul schemei de „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie-mai 2021 asupra sectorului apicol”, iar 174.000.000 lei, în conformitate cu OUG nr. 122/2021 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2021.

MADR precizează că prin aprobarea acestui act normativ reia „bunul obicei din 2017 şi 2018” de a plăti trimestrul trei în anul în curs, fiind important pentru fermieri să primească sumele la timp, mai ales în situaţia actuală a creşterii preţurilor la combustibili, inputuri şi energie.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va începe efectuarea plăţilor către beneficiari imediat după publicarea actului normativ în Monitorul Oficial.

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod portocaliu de vânt puternic cu rafale de peste 140 km/h

Meteorologii au emis duminică dimineaţa o avertizare nowcasting Cod portocaliu de vânt puternic cu rafale de peste 140 km/h...
- adv -spot_img

Bloomberg: Criza îngrăşămintelor devine o problemă pentru preţul alimentelor în Europa

Într-un moment în care fermierii europeni se pregătesc să împrăştie îngrăşăminte pe câmp, preţurile ridicate la azot nu le...

Cât trăiește și ce mănâncă buburuza. Cum o atragem în grădină

Buburuza este o insectă cunoscută și îndrăgită de toți, încă din copilărie. Acest gândăcel nu poate fi confundat cu...

De citit

Permacultura – agricultura în armonie cu natura

Permacultura sau „agricultura permanentă” este un sistem de cultură...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției