10.7 C
București
joi, 18 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFederația Europeană de Zootehnie încurajează fermierii români din sector să devină membri...

Federația Europeană de Zootehnie încurajează fermierii români din sector să devină membri individuali

În data de 23 februarie 2022, – secretarul de stat al MADR Antal Szabolcs Barabasi a primit vizita președintei Federaței Europene de Zootehnie (EAAP), Isabel Casasus.

Din Federație face parte și România, prin reprezentatul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prof. dr. Horia Grosu – directorul general al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Biologie și Nutriție Animală (INCDBNA) Balotești.

Federația Europeană pentru Zootehnie este o organizație internațională care își propune să promoveze cercetarea, dialogul și diseminarea descoperirilor cercetării zootehnice în rândul comunităților științifice, industriei agroalimentare, societății civile și al altor actori care își desfășoară activitatea în domeniul producției zootehnice durabilă.

Înființată în 1949 cu sediul la Roma, Italia, Federația are 34 de țări membre, dintre care 23 sunt membre ale Uniunii Europene și trei aparțin zonei mediteraneene. În prezent, are 4200 de membri individuali din peste 900 de instituții.

Pe parcursul discuțiilor purtate cu secretarul de stat Barabasi, președinta Federaței Europene de Zootehnie (EAAP), Isabel Casasus, a subliniat oportunitatea cetățenilor români de a deveni, în mod gratuit, membri individuali ai EAAP.

Membrii individuali au acces la toate activitățile și informațiile generate de EAAP și devin parte a celei mai mari rețele din domeniul științei zootehnice, ceea ce oferă oportunități excelente de schimb de cunoștințe, diseminare și parteneriat la nivel european și nu numai.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, reprezentanții Federației Europene pentru Zootehnie și-au exprimat recunoștința față de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului.

De asemenea, au adresat rugămintea de a face cunoscută activitatea desfășurată de EAAP oamenilor de știință în domeniul zootehniei, studenților, a celor care activează în acest domeniu, precum și tuturor părților interesate din sectorul zootehnic din România cu scopul de a-i încuraja să devină membri individuali ai EAAP, pentru a se bucura de beneficiile de a face parte din rețeaua noastră.

Din punct de vedere științific, EAAP cuprinde 11 Comisii de studiu, axate pe specii de animale (Bovine, Porci, Ovine și Caprine, Cai, Insecte) sau discipline (Genetică, Sănătate și Bunăstare, Nutriție, fiziologie, sisteme de creștere a animalelor, zootehnia de precizie) și 14 Grupuri de lucru, care se ocupă de anumite regiuni geografice sau subiecte emergente.

În cadrul acestor grupuri, pentru tinerii cercetători, EAAP integrează cercetătorii la începutul carierei, oferind activități specifice și burse.

La întâlnirea condusă de secretarul de stat Barabasi au mai participat Elena Tatomir, directorul general al Direcției Generale Politici Agricole,  Maria Toma – director al Direcției de Politici în Zootehnie, reprezentanți ai Direcției Generale Afaceri Europene și Relații Internaționale, precum și Gabriela Cornescu cercetător științific al INCDBNA Balotești.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

MADR: Tehnologia rachetelor antigrindină nu produce o creştere a emisiilor de poluanţi în aer, apă sau sol

Exploatarea infrastructurii operaţionale din cadrul Sistemului Naţional Antigrindină şi...
‹ adv ›

Ajutor de minimis de 2.000 de lei pe scroafă/an pentru crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Hotărârea privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangalița pentru anul...

Ministrul Agriculturii: Retehnologizăm staţii de pompare care au fost puse în funcţiune în anul 1971

Una dintre cele mai vechi amenajări de irigaţii din România, Pietroiu- Ştefan cel Mare din judeţul Călăraşi, este în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole