17.7 C
București
joi, 5 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriExporturile Ucrainei de produse agricole au crescut cu 16% în august

Exporturile Ucrainei de produse agricole au crescut cu 16% în august

Exporturile Ucrainei de produse agricole au crescut cu 16% în august, comparativ cu luna precedentă, la 4,3 milioane tone metrice, în pofida dificultăţilor logistice şi a atacurilor Rusiei asupra principalelor rute de export ucrainene, a anunţat marţi Asociaţia de afaceri agricole UCAB, transmite Reuters.

Ucraina a exportat în august 2,3 milioane tone de cereale, 755.400 tone oleaginoase, 548.900 tone uleiuri vegetale şi 367.300 tone diverse preparate culinare.

Conform datelor publicate săptămâna trecută de Ministerul Agriculturii de la Kiev, exporturile de cereale ale Ucrainei s-au situat la 4,5 milioane tone până acum, în sezonul iulie 2023-iunie 2024.

Exporturile au fost afectate după ce, în 17 iulie, Rusia a decis să părăsească acordul negociat de ONU care permitea Ucrainei să exporte cereale via porturile sale de la Marea Neagră, însă datele publicate de Ministerul Agriculturii de la Kiev nu oferă cifre detaliate cu privire la situaţia exporturilor după expirarea acordului cu privire la coridoarele maritime.

La 25 august 2022, exporturile de cereale ale Ucrainei se situau la 3,3 milioane de tone, iar luna aceasta au fost exportate 1,56 milioane tone de cereale, a precizat Ministerul Agriculturii de la Kiev.

„Porturile de la Dunăre rămân cea mai eficientă rută de export, reprezentând 64% din exporturile din august”, a precizat UCAB.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Exporturile de cereale ale Ucrainei au scăzut cu 24% în primele trei luni din sezonul 2023-2024

Ucraina a exportat 6,82 milioane tone de cereale până...
‹ adv ›

Reuters: Banca Naţională a Ucrainei va îmbunătăţi prognozele de inflaţie şi PIB graţie performanţelor agriculturii

Banca Naţională a Ucrainei (NBU) îşi va îmbunătăţi prognozele de inflaţie şi creştere economică pentru acest an, la reuniunea...

Reuters: Exporturile de cereale ale Ucrainei au scăzut cu 51% în septembrie

Exporturile de cereale ale Ucrainei în perioada 1-24 septembrie au totalizat 1,57 milioane tone, un declin de 51% faţă...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole