4.2 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriExporturile americane de îngrăşăminte cu azot au explodat pe fondul cererii mari...

Exporturile americane de îngrăşăminte cu azot au explodat pe fondul cererii mari din partea fermierilor europeni

Exporturile americane de îngrăşăminte cu azot au atins în vară cel mai ridicat nivel din ultimii ani, după ce explozia preţurilor la gaze naturale în Europa a majorat costurile pentru producţia de îngrăşăminte pe vechiul continent, astfel că livrările din SUA au devenit mai competitive, transmite Reuters.

Potrivit datelor U.S. Census Bureau, analizate de organismul reprezentativ The Fertilizer Institute (TFI), exporturile de îngrăşăminte cu azot ale SUA (al treilea mare producător mondial) au urcat până la 370.000 de tone în luna august, mai mult decât dublu faţă de totalul înregistrat anul trecut.

Este vorba de cea mai mare cifră înregistrată într-o singură lună de la debutul colectării datelor statistice de către TFI în 2013.

Cumpărătorii europeni au depăşit cumpărătorii interni de îngrăşăminte cu azot atât în cazul SUA cât şi în cazul altor exportatori precum Indonezia şi Malaezia, susţine şi Alistair Wallace, analist la Argus Media.

Ţările cu cele mai mari creşteri anuale ale importurilor de îngrăşăminte din SUA se află în Europa, Franţa, Belgia, Norvegia şi Lituania, dar şi în Maroc, Chile şi Brazilia, a spus Jason Troendle, economist la TFI.

În mod normal, ţările europene cumpără cea mai mare parte a importurilor lor de uree din Africa de Nord, dar acum au început să facă achiziţii din zone mai îndepărtate, a spus şi Alistair Wallace.

Acesta a adăugat însă că preţurile la îngrăşăminte cu azot din UE s-au mai redus la mijlocul lunii octombrie, pe măsură ce unele fabrici europene de îngrăşăminte au reluat producţia, ca urmare a diminuării preţurilor la gaze.

Cu toate acestea, fermierii europeni nu pot să îşi facă stocurile de îngrăşăminte de care au nevoie înainte de următorul sezon de însămânţări din primăvară, din cauza preţurilor mari şi a livrărilor limitate, spune Pekka Pesonen, secretar general la sindicatul fermierilor europeni Copa-Cogeca.

„Vorbim de o nevoie de volum mare pe o perioadă scurtă de timp”, a spus Pekka Pesonen.

Exporturile mari de îngrăşăminte ale SUA scot în evidenţă consecinţele globale ale războiului din Ucraina asupra livrărilor mondiale de alimente şi energie.

Rusia, ţară supusă sancţiunilor internaţionale pentru invadarea Ucrainei, este un important producător mondial de îngrăşăminte şi gaze naturale, o materie primă crucială în producţia de îngrăşăminte cu azot, a căror aplicare duce la creşterea randamentelor culturilor agricole. 

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

00:03:02

VIDEO. Ascenza lansează 4 produse bio de protecție a plantelor pe piața României

Compania Ascenza vine cu câteva noutăți importante pe piața...

Preţul petrolului s-a prăbuşit peste noapte la cel mai scăzut nivel din ultimele 11 luni

Contractele futures la petrol au scăzut luni cu peste 2 dolari pe baril, WTI atingând un minim al ultimelor...

DN Agrar – cea mai mare fermă zootehnică integrată din România și-a triplat cifra de afaceri și profitul net după primele nouă luni

DN AGRAR Group SA, simbol DN (BVB), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producţie de lapte...

Fertilizarea foliară și analiza foliară la măr – sfaturi

Fertilizarea foliară a plantelor a devenit populară, în condițiile în care asigură multiple avantaje, oferind plantelor nutrienții necesari prin...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate