7.9 C
București
joi, 18 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleEFSA: Viţeii nu ar trebui să fie izolaţi în ţarcuri individuale după...

EFSA: Viţeii nu ar trebui să fie izolaţi în ţarcuri individuale după fătare

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a recomandat miercuri ca viţeii să nu fie ţinuţi în ţarcuri individuale în primele săptămâni după fătare, transmite Reuters.

În schimb, experţii EFSA susţin că pentru a îmbunătăţi bunăstarea animalelor, viţeii ar trebui să fie ţinuţi în grupuri mici şi să aibă suficient spaţiu pentru a se odihni şi juca precum şi să aibă la dispoziţie aşternuturi confortabile.

De obicei viţeii nou născuţi sunt izolaţi de vaci la câteva ore după fătare în timp ce, în natură, stau împreună în grupuri în timp ce vacile se duc să pască.

În fiecare an, peste 300 de animale din ferme îşi petrec toată sau o mare parte din viaţa lor în cuşti, ţarcuri sau grajduri, potrivit ONG-ului Compassion in World Farming.

„Separarea vacilor şi viţeilor şi izolarea acestora din urmă în ţarcuri individuale produce un stres prelungit pentru ambii”, susţine Compassion in World Farming.

Legislaţia actuală din UE permite ca viţeii să fie separaţi de vaci la scurt timp după fătare şi ţinuţi în ţarcuri individuale până la opt săptămâni.

Comisia Europeană a anunţat în 2021 o eliminare graduală a creşterii animalelor în ţarcuri la nivelul UE până în 2027. Eexecutivul comunitar a comandat studii în acest sens şi intenţionează să revizuiască legislaţia UE în domeniul bunăstării animalelor, în conformitate cu cele mai noi date ştiinţifice, până la finele acestui an.

  • Citește despre ->
  • EFSA
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

EFSA recomandă vaccinarea preventivă împotriva gripei aviare

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a recomandat vaccinarea...
‹ adv ›

EFSA: Puii au nevoie de mai mult spaţiu şi de un ritm de creştere mai lent

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a recomandat marţi fermierilor să încetinească ritmul de creştere a puilor, să înceteze...

EFSA recomandă îmbunătăţirea condiţiilor de transportare a animalelor vii

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a publicat miercuri un set de recomandări cu privire la îmbunătăţirea condiţiilor în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole