21.7 C
București
joi, 29 iulie, 2021

-

HomepageȘtiriE.ON a instalat o centrală electrică fotovoltaică pentru Agricola Bacău

E.ON a instalat o centrală electrică fotovoltaică pentru Agricola Bacău

E.ON a instalat o centrală electrică fotovoltaică pentru Agricola Internaţional Bacău, formată din 1.050 panouri fotovoltaice, care va asigura 25% din necesarul anual de consum de energie electrică al Fermei 4 Lilieci, potrivit unui comunicat al companiei energetice, remis, luni, AGERPRES.

Centrala electrică fotovoltaică are o putere instalată de 351,75 KWp şi cuprinde 1.050 de panouri fotovoltaice montate pe sol la Ferma 4 Lilieci din judeţul Bacău, valoarea investiţiei fiind de 320.000 de euro.

„Prin intermediul acestui proiect continuăm dezvoltarea parteneriatelor pentru producere de energie din surse regenerabile. Tranziţia spre energia verde este un obiectiv asumat de E.ON şi ne bucurăm că soluţiile noastre sunt adoptate de tot mai multe companii pentru a deveni mai independente energetic şi mai sustenabile”, a declarat Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România.

„Suntem mândri de finalizarea şi punerea în funcţiune a acestui proiect încă de la începutul lunii februarie a anului în curs, dar nu ne vom opri aici în privinţa utilizării energiei verzi. Agricola Internaţional îşi propune ca, în viitorii ani, să crească ponderea energiei din surse regenerabile în consumul final de energie, prin dezvoltarea şi implementarea în complexele avicole şi a altor facilităţi de producere a energiei electrice ce au ca sursă energia solară”, a afirmat, la rândul său, Grigore Horoi, director general al Agricola Internaţional.

Cantitatea de energie electrică produsă anual de centrală, de 470.362 MWh, este destinată autoconsumului, firma băcăuană asigurându-şi în acest fel o independenţă energetică de circa 25% din necesarul anual al fermei.

Prin punerea în funcţiune a acestui proiect fotovoltaic, Agricola Internaţional va contribui la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu 134 tone/an.

Începând din anul 2018, E.ON a construit şi predat la cheie 55 de centrale fotovoltaice cu puteri între 60 – 1.600 kWp totalizând 13 MW putere instalată pentru 41 de companii din variate sectoare ale economiei.

Au fost montate circa 40.000 de panouri fotovoltaice care generează în total 17 GWh de energie solară şi contribuie la reducerea emisiilor de CO2 cu 3.900 tone pe an.

Sursa foto: zdbc.ro

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Fermierii trebuie să protejeze animalele în perioadele caniculare

Crescătorii de animale trebuie să respecte măsurile specifice protejării animalelor în perioadele caniculare, atrage atenţia Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară...
- adv -spot_img

Identificarea unor terenuri pentru a fi împădurite, în analiza miniştrilor Mediului şi Agriculturii

Identificarea unor categorii de terenuri care pot fi împădurite, cum ar fi cele administrate în prezent de Agenţia Domeniilor...

Producătorii de legume n-au nicio şansă să reziste pe piaţă dacă nu se asociază

Producătorii de legume pot să câştige mai mult pe un contract ferm, dacă îşi unesc forţele şi îşi vând...

Noi pe Facebook

De citit

APIA efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor

Potrivit unui comunicat de presă, Agenția de Plăți şi...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției