15 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleDin cauza secetei, Canada a ajuns să importe orz din Europa

Din cauza secetei, Canada a ajuns să importe orz din Europa

Canada, unul din cei mai mari exportatori mondiali de orz, a ajuns în situaţia neobişnuită în care trebuie să importe orz din Europa, după ce seceta de anul trecut i-a devastat culturile agricole, transmite Bloomberg.

Portul francez Rouen urmează să încarce în curând primul său cargou cu orz destinat Canadei, pe nava Federal Spey, a declarat un purtător de cuvânt al operatorului portuar. Ţara din America de Nord nu a mai importat cantităţi semnificative de orz din Uniunea Europeană începând din sezonul 2015-2016, arată datele oficiale.

În mod normal Canada îşi asigură singură necesarul de orz şi în sezonul 2020-2021 a fost al cincilea mare exportator mondial de orz, potrivit datelor Departamentului american al Agriculturii (USDA).

Însă anul trecut recolta de orz a Canadei s-a redus cu o treime, până la cel mai scăzut nivel de după 1960, după ce căldura şi seceta a devastat câmpiile. În plus, seceta a făcut ca tranzacţiile să se îndrepte spre alte cereale, precum porumbul.

În cazul orzului, recolta slabă din Canada s-a adăugat unui deficit global de aprovizionare pentru aceste cereale care sunt utilizate în producţia de bere şi ca nutreţ pentru animale, astfel că USDA prognozează că stocurile mondiale vor atinge cel mai scăzut nivel din ultimele patru decenii.

În paralel, producătorii de bere se confruntă şi cu creşterea costurilor cu aluminiul şi cu forţa de muncă precum şi cu blocajele de transport, astfel că preţul berii a suferit majorări.

Sursa foto: healthjade.net

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

India a anunțat că are suficient grâu în stoc și nu intenţionează să importe

India are stocuri suficiente de grâu şi nu există planuri privind importul de cereale, a dat asigurări Guvernul duminică,...

Importul de carne şi organe comestibile în România este în scădere cu 7%

România a importat carne şi organe comestibile în valoare de 414,7 milioane de euro în primul semestru al acestui...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole