joi, 19 mai, 2022
10.1 C
București

-

HomepageȘtiriDin cauza secetei, Canada a ajuns să importe orz din Europa

Din cauza secetei, Canada a ajuns să importe orz din Europa

Canada, unul din cei mai mari exportatori mondiali de orz, a ajuns în situaţia neobişnuită în care trebuie să importe orz din Europa, după ce seceta de anul trecut i-a devastat culturile agricole, transmite Bloomberg.

Portul francez Rouen urmează să încarce în curând primul său cargou cu orz destinat Canadei, pe nava Federal Spey, a declarat un purtător de cuvânt al operatorului portuar. Ţara din America de Nord nu a mai importat cantităţi semnificative de orz din Uniunea Europeană începând din sezonul 2015-2016, arată datele oficiale.

În mod normal Canada îşi asigură singură necesarul de orz şi în sezonul 2020-2021 a fost al cincilea mare exportator mondial de orz, potrivit datelor Departamentului american al Agriculturii (USDA).

Însă anul trecut recolta de orz a Canadei s-a redus cu o treime, până la cel mai scăzut nivel de după 1960, după ce căldura şi seceta a devastat câmpiile. În plus, seceta a făcut ca tranzacţiile să se îndrepte spre alte cereale, precum porumbul.

În cazul orzului, recolta slabă din Canada s-a adăugat unui deficit global de aprovizionare pentru aceste cereale care sunt utilizate în producţia de bere şi ca nutreţ pentru animale, astfel că USDA prognozează că stocurile mondiale vor atinge cel mai scăzut nivel din ultimele patru decenii.

În paralel, producătorii de bere se confruntă şi cu creşterea costurilor cu aluminiul şi cu forţa de muncă precum şi cu blocajele de transport, astfel că preţul berii a suferit majorări.

Sursa foto: healthjade.net

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Tratamente la cireș – scheme și perioade recomandate

Cultura cireșului este una dintre sâmburoasele destul de pretențioase...

Olt: Numărul fermierilor înscrişi în programul pentru usturoi, aproape dublu faţă de anul trecut

Numărul fermierilor din judeţul Olt înscrişi în acest an în programul de susţinere a producţiei de usturoi este aproape...

Se desfășoară RALF 2022 Romanian Agriculture Leadership Forum

RALF este primul eveniment din România dedicat marilor fermieri și liderilor din agricultură, care prezintă anual la București bune...

Directorul general al APIA, participă astăzi la Paris, la cea de a 51-a Conferință a Directorilor Agențiilor de Plăți din Uniunea Europeană

Adrian Pintea, directorul general al APIA, participă astăzi la Paris, în Franța, la cea de a 51-a Conferință a...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate