19.7 C
București
vineri, 9 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriCOP27: Fundaţia Gates donează 1,4 miliarde de dolari micilor fermieri din Africa...

COP27: Fundaţia Gates donează 1,4 miliarde de dolari micilor fermieri din Africa şi Asia

Micii fermieri din Africa şi Asia vor beneficia de o donaţie de 1,4 miliarde de dolari din partea fundaţiei Bill & Melinda Gates, în ideea de a-i ajuta să se adapteze la schimburile climatice, transmite AFP.

Angajamentul oferit de Bill & Melinda Gates Foundation, anunţat la reuniunea pentru climă COP27, din staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh, va permite micilor fermieri din Africa sub-Sahariană şi Asia de Sud să reziste mai bine la secetele, caniculele şi inundaţiile extreme care au fost agravate de schimbările climatice.

Fundaţia a precizat că sumele deblocate ar urma să încurajeze noile tehnologii, să susţină femeile fermier şi să favorizeze inovaţiile în gestionarea şeptelului.

Peste două milioane de persoane depind de micile ferme pentru alimente şi venituri, dar cu toate acestea mai puţin de 2% din finanţarea care are legătură cu clima şi care este acordată la nivel global este direcţionată spre a ajuta micii fermieri să se adapteze la schimbările climatice, a precizat Bill & Melinda Gates Foundation.

„Este nevoie de mai multă finanţare pentru a ne asigura că inovaţiile agricole şi tehnologice sunt accesibile comunităţilor vulnerabile pentru a le ajuta să se adapteze la schimbările climatice”, a declarat Bill Gates, co-preşedintele fundaţiei care îi poartă numele.

De asemenea, femeile sunt responsabile pentru 43% din forţa de muncă din agricultură în ţările în curs de dezvoltare, dar au un acces mult mai redus la finanţare, drepturi în justiţie şi educaţie decât bărbaţii ca urmare a inegalităţii de gen.

„Femeile din zona rurală a Africii sunt coloana vertebrală a sistemelor alimentare din ţările lor, dar, cu toate acestea, nu au avut niciodată acces egal la resursele de care au nevoie pentru a-şi atinge potenţialul deplin”, a declarat Melinda French Gates.

Circa 40.000 de participanţi din aproape 200 de ţări sunt aşteptaţi la summitul COP27 din Egipt, unde, în perioada 6 – 18 noiembrie, vor fi discutate timp de două săptămâni măsuri de reducere a încălzirii globale.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Guvernul Ungariei majorează compensaţiile pentru pierderile suferite de fermieri din cauza secetei extreme

Guvernul Ungariei a majorat de patru ori compensaţia acordată...
‹ adv ›

Restricţii la achiziţiile de ouă în Marea Britanie, din cauza gripei aviare

O serie de lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie au început să introducă restricţii la achiziţiile de ouă, după...

Guvern: Granturi de 200 de milioane euro pentru producătorii români din industria alimentară

Guvernul a aprobat, miercuri, alocarea 200 de milioane euro sub formă de granturi producătorilor români din industria alimentară pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole