11.3 C
București
duminică, 21 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleComisia pentru energie: Lucrăm în Senat la legea biomasei, o altă sursă...

Comisia pentru energie: Lucrăm în Senat la legea biomasei, o altă sursă de energie regenerabilă

Legea biomasei şi legea referitoare la energiile regenerabile care pot fi produse pe Marea Neagră, offshore wind-ul, se află în lucru, în Senat, a declarat marţi Radu Oprea, liderul Grupului Parlamentar PSD şi membru în Comisia pentru energie, infrastructură energetică şi resurse minerale din Senat.

„Lucrăm în Senat la legea biomasei, pentru că este o altă sursă de energie regenerabilă care nu este folosită la capacitatea pe care o poate dezvolta în România. De asemenea, lucrăm şi la legea referitoare la energiile regenerabile care pot fi produse pe Marea Neagră, offshore wind-ul. Sunt proiecte unde încercăm să venim cu cea mai bună legislaţie, astfel încât companiile să se poată dezvolta, cele care sunt în acest domeniu.

Pe de altă parte, avem nevoie de energiile regenerabile care să ajungă foarte aproape de capacitatea de producţie, să ajungă aproape de companiile pe care le reprezentaţi, pentru că adesea uităm că marea este făcută din picături – şi că panourile fotovoltaice, care pot fi amplasate şi de către întreprinderile mici şi mijlocii, pot fi o oportunitate”, a menţionat Radu Oprea, la evenimentul Romanian Sustainability Forum, organizat de publicaţia Financial Intelligence.

Totodată, el a precizat că se lucrează la programul IMM Prosumer, care ar putea deveni operaţional în perioada imediat următoare.

„Este un program la care lucrăm – IMM Prosumer şi care sper să devină operaţional într-un timp scurt, în momentul în care va fi aprobat şi de către Coaliţia care astăzi guvernează România. Economia circulară este o altă parte a acestui întreg, atunci când vorbim despre sustenabilitate. Şi aici se fac progrese – ştiţi foarte bine programul care a fost lansat de către Ministerul Economiei ca schemă de ajutor de stat pentru Economia Circulară”, a mai spus Radu Oprea.

În ceea ce priveşte Directiva CSRD, actul normativ privind raportarea informaţiilor nefinanciare, Radu Oprea a precizat că aceasta aduce o transformare atât pentru acţionari, cât şi pentru managementul companiilor.

„Această Directivă, din punctul meu de vedere, ca social democrat, aduce o transformare atât pentru acţionari, cât şi pentru managementul companiilor. De ce? Pentru că vorbim despre sustenabilitate şi vorbim despre faptul că nu doar raportarea trimestrială a profitului şi a dividendelor este importantă, ci şi viitorul, planurile pe care companiile pot să le facă pe un termen îndelungat.

Ştiţi că a fost această transformare destul de puternică în interiorul companiilor dar, având în vedere ideea de a avea un mediu curat şi de a fi mai puţin nociv pentru planeta în care trăim, lucrurile se schimbă. Cred că Europa, care este lider astăzi, face cei mai importanţi paşi, însă aceşti paşi trebuie făcuţi cu discernământ, pentru că întotdeauna pericolul de a nu mai fi competitivi în Europa este pe o parte a balanţei cu nevoia de a deveni o economie sustenabilă. Susţinem puternic, ca partid social democrat, această dezvoltare a economiei sustenabilă a energiilor regenerabile prin toată partea de legislaţie”, a adăugat Radu Oprea.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Criza energetică din Europa începe să se resimtă şi asupra alimentelor

La fabrica pe care firma franceză de patiserie Brioche...
‹ adv ›

6 lucruri neștiute despre instalațiile de biogaz

Agricultorii trebuie să profite de pe urma tuturor materiilor prime de care dispun pentru a asigura integritatea și stabilitatea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole