10.4 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCod portocaliu de furtună şi averse în patru judeţe și Cod galben...

Cod portocaliu de furtună şi averse în patru judeţe și Cod galben de vreme instabilă în zone din 10 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod portocaliu de averse şi grindină, valabilă în zone din patru judeţe, respectiv un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce vizează alte zece judeţe, pe parcursul zilei de marţi.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 12:00 – 20:00, în judeţele Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara şi Arad, va fi valabil Codul portocaliu de averse torenţiale şi grindină. Local, cantităţile de apă vor fi de 40 – 70 l/mp, în intervale scurte de timp.

De asemenea, în intervalul orar 11:00 – 23:00, va intra în vigoare un Cod galben de vreme instabilă. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torenţiale, grindină, intensificări ale vântului şi posibil vijelii în Banat, Crişana, vestul Transilvaniei şi în Oltenia.

În intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp şi izolat de peste 30 – 40 l/mp.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Alba, Bihor, Cluj, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Sibiu, Sălaj şi Vâlcea.

Meteorologii precizează că astfel de fenomene se vor mai semnala, pe arii mai restrânse, şi în celelalte regiuni. În jumătatea de vest a teritoriului instabilitatea atmosferică se va menţine pronunţată şi în a doua parte a zilei de miercuri, 31 mai.

Potrivit sursei citate, în Bucureşti, pe durata zilei de marţi, între orele 11:00 – 23:00, este prognozată o vreme frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara. Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AgroMeteo: Dezvoltarea speciilor pomi-viticole se va desfăşura normal în majoritatea zonelor agricole

Vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un...
‹ adv ›

AgroMeteo: Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în 5 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) transmite că cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică...

AgroMeteo: Secetă pedologică moderată şi puternică în cultura grâului de toamnă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia

Seceta pedologică moderată şi puternică se menţine în această perioadă în cultura grâului de toamnă pe suprafeţe extinse din...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole