13.8 C
București
marți, 3 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriClubul Fermierilor Români lansează o iniţiativă care poate deveni un model de...

Clubul Fermierilor Români lansează o iniţiativă care poate deveni un model de bună practică la nivel european

Clubul Fermierilor Români a lansat miercuri o iniţiativă care îşi propune să devină un model de bună practică la nivel european, a anunţat Florian Ciolacu, director executiv Clubul Fermierilor Români.

„Astăzi suntem la a III-a Conferinţă Naţională, suntem la a patra serie de absolvenţi ai programului „Tineri Lideri pentru Agricultură” şi menţinem extraordinarul interes al tinerilor, al autorităţilor şi al fermierilor care au clădit business-ul acesta atât de performant în agricultura românească. Astăzi Conferinţa Naţională „Tineri lideri pentru agricultură” are o dimensiune care va trece dincolo de graniţele României. Astăzi, în acest eveniment, vom lansa o iniţiativă care îşi propune să devină un model de bună practică la nivel european. O iniţiativă care să transforme experienţa românească în a identifica, forma şi promova tineri ca să devină lideri în agricultură într-un model european”, a spus Florian Ciolacu, la Conferinţa Naţională „Tineri Lideri pentru Agricultură” organizată de Clubul Fermierilor Români.

Potrivit acestuia, ţinta iniţială a programului era să pregătească 1.000 de copii de fermieri, absolvenţi de facultate, să devină liderii care să îşi asume un rol în comunitate, un rol în afacerea lor, dar şi un rol în punerea tehnologiei la lucru pe noile modele.

Programul are trei obiective: să asigure succesiunea, să îi pună pe tineri în poziţia de vectori ai transformării şi să dezvolte o comunitate de afaceri.

Florian Ciolacu a menţionat că au fost patru serii până în prezent şi că interesul participanţilor a crescut de la o serie la alta. În prezent se fac recrutări şi nu toţi cei intervievaţi sunt admişi.

Până în prezent, peste 200 de tineri au absolvit programul, iar obiectivul Clubului este de a pregăti 1.000 de tineri în următorii ani, antreprenori care vor duce agricultura românească la următorul nivel.

În cadrul evenimentului se va discuta propunerea pentru crearea unui Centru European de Excelenţă pentru Formarea şi Promovarea Tinerilor Lideri în Agricultură. Acest centru de excelenţă va avea ca scop formarea şi susţinerea tinerilor lideri din agricultură, prin programe de formare, programe de mentorat, think-thank-uri, maratoane de business etc. 

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ghidul Solicitantului pentru Schema de Ajutor de Stat INVESTALIM – în dezbatere publică

A fost lansat în dezbatere publică Ghidul solicitantului pentru Programul Investalim 2023-2026, care cuprinde...
‹ adv ›

AgriColumn: Impactul războiului din Ucraina asupra activității fermierilor români

Grâul cultivat în toamna anului 2022 în România a avut costuri ridicate din cauza crizei energetice provocate de Rusia,...

CFRO: România a pierdut peste 4,3 miliarde EUR la valorificarea cerealelor în martie 2022 – septembrie 2023. 5 propuneri înaintate

Recent, Clubul Fermierilor Români a adresat o scrisoare deschisă către Primul Ministru semnalând necesitatea unor acțiuni concrete în vederea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole