3.8 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriChesnoiu: Piaţa fertilizanţilor a fost puternic afectată de creşterile de preţuri pentru...

Chesnoiu: Piaţa fertilizanţilor a fost puternic afectată de creşterile de preţuri pentru gazele naturale

Piaţa fertilizanţilor a fost puternic afectată de creşterile de preţuri pentru gazele naturale, iar în prezent se caută soluţii pentru a echilibra situaţia, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, cu ocazia vizitei oficiale pe care o efectuează în Iordania, potrivit unui comunicat remis de ministerul de resort.

„Dacă în acest an, peste două treimi din necesarul de îngrăşăminte a fost asigurat, pentru anul agricol viitor trebuie să luăm toate măsurile pentru a nu ne confrunta cu o lipsă de îngrăşăminte pe piaţa din România. Ne dorim o colaborare cu producătorii de fertilizanţi din Iordania pentru a asigura fermierilor români acces la îngrăşăminte la preţuri cât mai accesibile”, a menţionat Adrian Chesnoiu.

În continuarea vizitei oficiale pe care o efectuează în Iordania, ministrul Adrian Chesnoiu a avut joi o întrevedere bilaterală cu ministrul Industriei, Comerţului şi Aprovizionării, Yousef Mahmoud Al Shamali.

Discuţiile au vizat impulsionarea schimburilor comerciale, ministerul iordanian al Industriei, Comerţului şi Aprovizionării organizând periodic licitaţii pentru importuri de grâu şi orz, în funcţie de cererea de pe piaţa internă, întrucât calitatea grâului românesc este foarte apreciată şi respectă standardele solicitate de autorităţile iordaniene.

„Situaţia internaţională impune îmbunătăţirea dialogului direct între ţările cu puternice relaţii comerciale, aşa cum sunt cele dintre România şi Iordania. Noile provocări creează şi noi oportunităţi, iar România poate deveni un bun furnizor de ulei de floarea soarelui şi de făină de grâu pentru poporul iordanian. Creşterea capacităţilor de procesare a seminţelor de floarea soarelui în România poate suplini cantităţile de ulei furnizat în trecut de Ucraina către Iordania. Avem un parteneriat stabil ce poate fi dezvoltat în viitor prin cooperarea directă dintre producătorii noştri agricoli”, a precizat Adrian Chesnoiu.

De asemenea, ministrul Agriculturii a vizitat două fabrici de îngrăşăminte care folosesc tehnologii inovatoare, unde a purtat discuţii cu reprezentanţii conducerilor companiilor, principala temă fiind schimbul comercial ce se poate realiza între cele două state, România şi Iordania.

La finalul vizitei sale în Iordania, Adrian Chesnoiu va avea o întâlnire cu importatori iordanieni de animale dar şi alţi oameni de afaceri interesaţi să investească în România.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Cum se construiește o seră (solar) din țevi de plastic

Să fie oare dificil de montat o seră din...

Olt: Peste 5.800 de fermieri s-au înscris în programul Tomata. Cei mai mulţi producători, la Izbiceni

Peste 5.800 de legumicultori s-au înscris în programul Tomata pentru a primi sprijin financiar pentru cultivarea tomatelor în spaţii...

Plantarea cireșului – sfaturi la înființarea unei livezi

La plantarea cireșului, pentru o cultură reușită, este important să se țină cont de mai multe particularități. Printre acestea...

Uleiul horticol – când și combinat cu ce îl aplicăm la pomi

Uleiul horticol este un produs ce are la bază uleiurile parafinice sau uleiul vegetal de rapiță, utilizat în scopul...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate