31.9 C
București
sâmbătă, 23 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriCE a rambursat României peste 202 mln euro - plăţi aferente proiectelor...

CE a rambursat României peste 202 mln euro – plăţi aferente proiectelor finanţate prin FEADR

Comisia Europeană a rambursat oficial României, la începutul lunii iunie, 202,7 milioane de euro (202.746.466,89 euro), fondurile europene fiind transferate în conturile statului român în data de 6 iunie 2023.

Potrivit Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, suma reprezintă contravaloarea plăţilor acordate prin intermediul AFIR în primul trimestru al acestui an către fermieri, procesatori, antreprenori şi autorităţi publice care au realizat investiţii în agricultură şi dezvoltare rurală.

Conform informării primite de la Banca Naţională a României (BNR), fondurile europene au fost transferate în conturile statului român în data de 6 iunie 2023 şi reprezintă rambursări provenite din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), în cuantum de 192,6 milioane de euro (192.569.490,8 euro) şi din Instrumentul de Relansare al Uniunii Europene (EURI) în valoare de 10,2 milioane de euro (10.176.976,09 euro), precizează AFIR.

„Rambursarea cheltuielilor efectuate de către noi reflectă conformitatea acestora şi, mai ales, faptul că AFIR gestionează implementarea şi plata proiectelor cu finanţare europeană în deplină concordanţă cu cerinţele regulamentelor europene. Până la această dată, Comisia Europeană a rambursat tării noastre fonduri europene în valoare de 7,85 miliarde de euro pentru investiţii în agricultură şi dezvoltarea durabilă a mediului rural finanţate de AFIR”, a declarat George Chiriţă, directorul general al AFIR.

Sumele solicitate prin declaraţia de cheltuieli aferentă primului trimestru din acest an în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2023 şi rambursate de către Comisia Europeană sunt aferente plăţilor efectuate de către AFIR pentru proiectele de investiţii finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, cât şi plăţilor compensatorii pentru măsurile de mediu şi climă delegate către Agenţia de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură (APIA). 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Comisia Europeană propune prelungirea, pentru 10 ani, a autorizării glifosatului în UE

Comisia Europeană a propus miercuri statelor membre să reînnoiască,...
‹ adv ›

Polonia, Ungaria şi Slovacia îndemnate de UE să adopte o atitudine constructivă cu privire la cerealele ucrainene

Comisia Europeană a făcut duminică un apel către Polonia, Ungaria şi Slovacia să adopte o atitudine constructivă, după ce...

Comisia Europeană a decis să nu prelungească restricţiile la importurile de cereale din Ucraina

Comisia Europeană a anunţat vineri că a pus punct interdicţiei introduse de cinci state membre UE cu privire la...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole