18.1 C
București
sâmbătă, 30 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriCastraveți crescuți de inteligența artificială la Universitatea Wageningen din Olanda

Castraveți crescuți de inteligența artificială la Universitatea Wageningen din Olanda

Echipa de cercetători de la Universitatea și Centrul de Cercetare Wageningen (WUR) a dezvoltat un sistem revoluționar de cultură a castraveților. Prin proiectul numit AGROS, un parteneriat public-privat, își propune să realizeze o seră autonomă în care cultivarea este controlată de la distanță prin intermediul inteligenței artificiale (IA).

„Scopul acestui proiect este dezvoltarea unei sere complet autonome, bazate pe datele obținute de la senzori, controlată de la distanță de un algoritm inteligent. Obiectivul principal al acestui sistem este obținerea celui mai mare profit net posibil”, potrivit Anjei Dieleman, liderul proiectului AGROS.

Tehnologia utilizată presupune folosirea a două tipuri de algoritmi, Digital Twin și Reinforcement Learning, pentru controlul condițiilor din seră. Algoritmul Digital Twin controlează absolut totul, de la temperatură și udare, la nivelul de CO2 din seră și chiar strategia de cultivare a plantelor.

În același timp, algoritmul de învățare este responsabil de reglarea climei din interiorul serei.

După ce au trecut printr-un număr de milioane de simulări, algoritmii de inteligență artificială au reușit să găsească soluțiile optime pentru a controla în mod autonom clima din seră.

Pentru a evalua eficiența acestui sistem, experții în culturi și irigații din companiile partenere AGROS au cultivat castraveți într-un compartiment de referință, unde au utilizat cunoștințele și cele mai bune practici actuale.

Până în toamnă, echipa AGROS va determina care compartiment a avut cel mai mare succes în perioada de cultivare a castraveților. Acest experiment unic are potențialul de a revoluționa modul în care cultivăm plantele, prin automatizarea și optimizarea proceselor de creștere a plantelor cu ajutorul inteligenței artificiale.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

BTV – tehnologia care utilizează bondari pentru a livra bionfungicide către plante, devine tot mai populară

Bee Vectoring Technologies (BVT) este o tehnologie de agricultură...
‹ adv ›

ICL și Agrematch se asociază pentru a dezvolta o nouă soluție de nutriție a plantelor cu ajutorul AI

ICL Group, un lider global în minerale specializate, se asociază cu Agrematch, un startup de agritech de inteligență artificială,...

FruitCast – un nou instrument de prognozare a producției de fructe moi

Un nou instrument digital de prognozare pentru a maximiza planificarea și rentabilitatea cultivatorilor de fructe moi a obținut o...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole