duminică, 25 septembrie, 2022
23.5 C
București

-

HomepageȘtiriCanada va ajuta Ucraina să identifice opţiuni pentru exportul cerealelor

Canada va ajuta Ucraina să identifice opţiuni pentru exportul cerealelor

Canada va ajuta Ucraina să identifice opţiuni privind modul în care poate exporta cerealele depozitate, pentru a sprijini securitatea alimentară globală, a afirmat duminică premierul canadian Justin Trudeau, într-un interviu acordat Reuters.

Aproape 25 de milioane de tone de cereale sunt blocate în Ucraina şi nu pot părăsi ţara din cauza dificultăţilor legate de infrastructură şi a blocării porturilor de la Marea Neagră, inclusiv Mariupol, a anunţat vineri Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

Blocajele sunt văzute ca un factor care alimentează preţurile ridicate ale produselor alimentare. În martie, preţurile produselor alimentare au urcat la un maxim istoric, în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

În sezonul 2020/2021, Ucraina a fost al patrulea mare exportator global de porumb şi al şaselea mare exportator de grâu, conform datelor Consiliului Internaţional al Cerealelor.

„Ştim că oamenii din întreaga lume vor suferi de foame din cauza acţiunilor Rusiei. Există cereale care aşteaptă să fie transportate din Ucraina. Trebuie să ne asigurăm că Rusia nu va împiedica livrarea cerealelor de care are nevoie omenirea”, a declarat premierul canadian.

De la debutul invaziei ruseşti, în 24 februarie, Ucraina a fost obligată să îşi redirecţioneze exporturile de cereale pe calea ferată spre frontiera de Vest sau spre micile porturi de la Dunăre.

Livrările prin porturile de la Dunăre ar putea fi o parte a soluţiei, a apreciat Trudeau, fără a da detalii.

„Încercăm să rezolvăm o problemă directă”, a adăugat oficialul canadian, aflat într-o vizită neanunţată în Ucraina.

Ca parte a eforturilor de a sprijini securitatea alimentară globală, Canada va furniza Programului alimentar mondial al Organizaţia Naţiunilor Unite 25 de milioane de dolari, a anunţat Trudeau. De asemenea, din 2023 Canada va elimina tarifele comerciale la toate importurile produselor ucrainene în Canada.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

De ce crapă roșiile. Vezi 4 motive și cum le evităm

Roșiile sunt o culturăd destul de capricioase. Uneori pot...

Tratamente la zmeur și mur. Măsuri de protecție

Activitățile de protecție a zmeurului și murului împotriva bolilor și dăunătorilor trebuie planificate corect și echilibrat, iar înainte de...

Scheme de tratament contra bolilor la vița de vie

Tratamentele la vița de vie se realizează în dependență de mai mulți factori. Unul dintre indicatorii importanți după care...

Îngrijirea viței de vie în primul an de la plantare

În primul an de la plantarea viței de vie sunt efectuate următoarele operațiuni: Instalarea tutorilor viței de vie Este de dorit,...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate