marți, 24 mai, 2022
20.2 C
București

-

HomepageȘtiriBTA: Bulgaria ocupă un loc de cinste pe harta mondială a vinului,...

BTA: Bulgaria ocupă un loc de cinste pe harta mondială a vinului, spune ministrul Agriculturii

Bulgaria ocupă un loc de cinste pe harta mondială a vinului şi este o destinaţie preferată pentru turismul viticol, a declarat luni ministrul Agriculturii şi Alimentaţiei, Ivan Ivanov, cu ocazia unei vizite la o vie cu o suprafaţă de 150 de hectare amplasată pe malul Dunării.

În Bulgaria pe data de 14 februarie este sărbătorit Sfântul Trifon, patronul viţei de viei şi producătorilor de vin. În regiunile unde se cultivă viţă de vie, localnicii organizează procesiuni şi tund viţa de vie.

Aflat la Vidin, ministrul bulgar al Agriculturii a spus că vizita sa în această parte a ţării este o dovadă că regiunea are potenţial şi Guvernul este interesat de acest lucru. Investiţiile în industria locală a viei şi vinului arată că regiunea are un viitor.

Numai anul trecut, regiunea Vidin a primit 1,7 milioane de leva de la fondul de stat pentru Agricultură în cadrul unui program operaţional. Ivan Ivanov a promis că Guvernul va fi un bun partener pentru viticultori şi producătorii de vin.

În bugetul de stat pentru 2022 a fost alocată suma de 111 milioane de leva pentru măsuri anti-COVID, o parte din bani urmând să meargă spre sectorul viei şi vinului. Ivan Ivanov a spus că acest sector este unul prioritar pentru Ministerul Agriculturii.

Știre selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

De ce se îngălbenesc și se usucă castraveții abia formați – vezi 7 motive

Fără de fructe sănătoase de la bun început, nu...

Îngrășămintele cu azot: de ce sunt necesare și cum le folosim corect

Azotul, împreună cu fosforul și potasiul, sunt unii dintre cei mai importanți macronutrienți pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. Îngrășămintele...

Cezar Gheorghe: Se așteaptă o criză a grâului la nivel mondial

Recolta de grâu la nivel mondial în anul 2022 s-ar putea să fie cu mult mai redusă decât prognozele...

Sprijin pentru fermierii din UE de până la 100.000 euro

Comisia Europeană a propus vineri o măsură excepțională finanțată de Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) pentru a...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate