15.8 C
București
marți, 28 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBTA: Bulgaria ocupă un loc de cinste pe harta mondială a vinului,...

BTA: Bulgaria ocupă un loc de cinste pe harta mondială a vinului, spune ministrul Agriculturii

Bulgaria ocupă un loc de cinste pe harta mondială a vinului şi este o destinaţie preferată pentru turismul viticol, a declarat luni ministrul Agriculturii şi Alimentaţiei, Ivan Ivanov, cu ocazia unei vizite la o vie cu o suprafaţă de 150 de hectare amplasată pe malul Dunării.

În Bulgaria pe data de 14 februarie este sărbătorit Sfântul Trifon, patronul viţei de viei şi producătorilor de vin. În regiunile unde se cultivă viţă de vie, localnicii organizează procesiuni şi tund viţa de vie.

Aflat la Vidin, ministrul bulgar al Agriculturii a spus că vizita sa în această parte a ţării este o dovadă că regiunea are potenţial şi Guvernul este interesat de acest lucru. Investiţiile în industria locală a viei şi vinului arată că regiunea are un viitor.

Numai anul trecut, regiunea Vidin a primit 1,7 milioane de leva de la fondul de stat pentru Agricultură în cadrul unui program operaţional. Ivan Ivanov a promis că Guvernul va fi un bun partener pentru viticultori şi producătorii de vin.

În bugetul de stat pentru 2022 a fost alocată suma de 111 milioane de leva pentru măsuri anti-COVID, o parte din bani urmând să meargă spre sectorul viei şi vinului. Ivan Ivanov a spus că acest sector este unul prioritar pentru Ministerul Agriculturii.

Știre selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Infestații masive cu păduchi la porci – tratament eficient

Infestațiile cu păduchi la porci apar tot mai des...
‹ adv ›

China: Companiile cer autorităţilor investigarea importurilor de carne de porc din UE

Companiile chineze intenţionează să ceară autorităţilor să deschidă o investigaţie antidumping privind importul unor produse din carne de porc...

Schema de reducere a accizei pentru motorina utilizată în agricultură continuă și în anul 2024

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale continuă și în anul 2024 aplicarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1174/2014, cu modificările și...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole