19.8 C
București
sâmbătă, 3 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriBoloş: Sper să venim astăzi cu veşti bune de la CE pentru...

Boloş: Sper să venim astăzi cu veşti bune de la CE pentru a putea continua proiectele începute pe infrastructura de irigaţii

Proiectele începute pe infrastructura de irigaţii ar putea fi continuate cu fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a anunţat marţi ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Marcel Boloş, precizând că aşteaptă în acest sens „veşti bune” pentru agricultură de la Comisia Europeană.

„Într-adevăr, noi, la negocierile pe care le-am avut iniţial şi tot ceea ce a însemnat fundamentarea Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), trebuia să fim mult mai agresivi, dar mai bine documentaţi şi să avem justificările necesare, pentru că am pierdut o mare şansă pe care împreună cu Ministerul Agriculturii, cu domnul ministrul Daea, ne-am tot chinuit din vară şi sper ca astăzi, în discuţia cu Comisia Europeană, să venim cu veşti bune pentru sectorul de agricultură, pentru a putea continua proiectele începute pe infrastructura de irigaţii.

Dar, atunci am pierdut o mare şansă, aceea de a aşeza agricultura cu fondurile care i se cuvin, considerând o prioritate strategică pentru dezvoltarea României, aşa cum alte ţări, Spania sau chiar Portugalia, au obţinut pe aceste domenii sume frumoase de bani, tot aşa şi noi să fi făcut demersurile la vremea când s-a negociat PNRR-ul să avem astăzi proiecte de investiţii care să ajute acest domeniu al economiei româneşti, cu un potenţial extraordinar de mare”, a precizat Boloş.

El a subliniat că România se află într-un cerc vicios, în condiţiile în care în ciuda potenţialului agricol foarte mare, importă anual produse agricole.

„Noi suntem într-o paradigmă şi parcă suntem într-un cerc vicios, pentru că avem un potenţial agricol foarte mare, dar în acelaşi timp avem produse agricole pe care le importăm şi de aici credem noi că avem o datorie naţională, să putem să sprijinim cu toţii, indiferent că se cheamă fonduri din politica agricolă, fonduri din PNRR, fonduri din politica de coeziune, chiar din bugetul de stat, pentru a porni aceste motoare adevărate ale creşterii economice şi ale dezvoltării.

Noi astăzi pe ordinea de zi, domnule ministru Daea, să ştiţi că am repus proiectul de infrastructură de irigaţii. Abia aştept să vină ora 4:00 să văd care va fi feedback-ul pe care îl primim de la Comisie. Noi în continuare ne mobilizăm eforturile ca pe orice cale şi prin orice modalitate şi prin fondurile pe care le avem la dispoziţie să putem să sprijinim proiectele de infrastructură importante din punctul meu de vedere”, a adăugat şeful MIPE.

Marcel Boloş a transmis acest mesaj în cadrul Conferinţei Naţionale „Hrană de calitate – profit pentru toti românii – cum adăugăm plusvaloare agriculturii”.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

1 COMENTARIU

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Afide la pomi – recomandări la combaterea eco și chimică

Afidele, numite popular și păduchi de plante, sunt reprezentate...
‹ adv ›

Prolemn: Producem de trei ori mai mult lemn decât consumăm, dar ne confruntăm cu sărăcia energetică

Stocul de masă lemnoasă pe picior, în pădurile României, este de 2,3 miliarde metri cubi, iar paradoxul românesc este...

FAO: Preţurile mondiale la alimente au coborât în luna mai la cel mai redus nivel din ultimii doi ani

Indicele global al preţurilor produselor alimentare a scăzut în luna mai la cel mai redus nivel din ultimii doi...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole