19 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBloomberg: Exportatorii de cereale din Ucraina îşi croiesc o nouă rută prin...

Bloomberg: Exportatorii de cereale din Ucraina îşi croiesc o nouă rută prin Marea Baltică

Transportatorii ucraineni de cereale au găsit o nouă rută de export, prin Marea Baltică, pentru a expedia marfa în străinătate, relatează Bloomberg.

Ucraina caută de o vreme rute alternative pentru a-și exporta cerealele, întrucât războiul cu Rusia i-a blocat rutele maritime vitale care pornesc din mai multe porturi de la Marea Neagră, fapt care a crescut prețurile alimentelor pe plan mondial și a provocat temeri privind apariția foametei.

Producătorii au optat în schimb pentru rute terestre, transportând cerealele pe calea ferată, șosele și râuri către vecinii din UE.

Un prim transport de porumb ucrainean trimis către Spania – un client important – prin România a fost înregistrat în aprilie, iar Spania a recepționat acum un prim transport venit prin Polonia, a declarat Ramon Castro, purtător de cuvânt al Autorității Portuare A Coruña.

Nava Alppila a sosit luni acolo cu 18.000 de tone de porumb, scos din Ucraina cu camioanele, a precizat el.

Noua rută de export ar mai putea subția stocurile masive de cereale blocate în Ucraina, ajutându-i și pe furnizorii de furaje ai fermierilor din UE, care se confruntă cu costuri mai mari. Totuși, exporturile Ucrainei rămân mult sub nivelul lor uzual, iar țara ar putea rămâne fără spațiu de depozitare pentru următoarea recoltă, dacă nu se vor construi silozuri temporare.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Spike Brokers a anunțat că exporturile agricole ale Ucrainei ar urma să scadă cu 20% în martie 

Exporturile agricole ale Ucrainei pe cale maritimă ar urma...
‹ adv ›

Ucraina: Valoarea exporturilor a scăzut la 35,8 miliarde dolari, cel mai redus nivel din ultimul deceniu

Valoarea exporturilor Ucrainei a scăzut cu 18,7% în 2023, comparativ cu 2022, totalizând 35,8 miliarde de dolari, cel mai...

Guvernul a prelungit măsurile pentru implementarea sistemului de autorizare la export al Ucrainei pentru produsele agricole

În Ședința de Guvern din 28 decembrie 2023 a fost aprobată Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole