joi, 30 iunie, 2022
22.9 C
București

-

HomepageȘtiriBloomberg: Exportatorii de cereale din Ucraina îşi croiesc o nouă rută prin...

Bloomberg: Exportatorii de cereale din Ucraina îşi croiesc o nouă rută prin Marea Baltică

Transportatorii ucraineni de cereale au găsit o nouă rută de export, prin Marea Baltică, pentru a expedia marfa în străinătate, relatează Bloomberg.

Ucraina caută de o vreme rute alternative pentru a-și exporta cerealele, întrucât războiul cu Rusia i-a blocat rutele maritime vitale care pornesc din mai multe porturi de la Marea Neagră, fapt care a crescut prețurile alimentelor pe plan mondial și a provocat temeri privind apariția foametei.

Producătorii au optat în schimb pentru rute terestre, transportând cerealele pe calea ferată, șosele și râuri către vecinii din UE.

Un prim transport de porumb ucrainean trimis către Spania – un client important – prin România a fost înregistrat în aprilie, iar Spania a recepționat acum un prim transport venit prin Polonia, a declarat Ramon Castro, purtător de cuvânt al Autorității Portuare A Coruña.

Nava Alppila a sosit luni acolo cu 18.000 de tone de porumb, scos din Ucraina cu camioanele, a precizat el.

Noua rută de export ar mai putea subția stocurile masive de cereale blocate în Ucraina, ajutându-i și pe furnizorii de furaje ai fermierilor din UE, care se confruntă cu costuri mai mari. Totuși, exporturile Ucrainei rămân mult sub nivelul lor uzual, iar țara ar putea rămâne fără spațiu de depozitare pentru următoarea recoltă, dacă nu se vor construi silozuri temporare.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Lovitură pentru fondurile de investiții străine. Obligate să arendeze terenurile agricole pe 10 ani

Parlamentarii social-democrați au decis să pună capăt abuzurilor fondurilor...

APIA eliberează adeverințe pentru crescătorii de animale

APIA continuă să eliberează adeverințe pentru beneficiarii Măsurii 14 - bunăstarea animalelor, care intenționează să acceseze credite în vederea...

Cuba încearcă să salveze industria zahărului, odată fiind locomotiva economiei

Sunetul sirenei anunţă în sfârşit reluarea lucrului la fabrica de zahăr Antonio Sanchez din provincia Antonio Sanchez din centrul...

Eurostat: Consumul de îngrăşăminte minerale în UE a rămas ridicat în 2020

Cantitatea de îngrăşăminte minerale (azot şi fosfor) folosită în producţia agricolă din Uniunea Europeană a ajuns la 11,2 milioane...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate