27.9 C
București
marți, 18 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAgroMeteo: Alertă de caniculă în întreaga ţară, temperatura maximă va fi de...

AgroMeteo: Alertă de caniculă în întreaga ţară, temperatura maximă va fi de 41 grade

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, noi atenţionări Cod galben şi Cod portocaliu de vreme caniculară, valabile în zilele de 4 şi 5 august, la nivelul întregii ţări.

Conform prognozei de specialitate, vineri, pe fondul atenţionări Cod portocaliu, canicula se va intensifica în Crişana şi Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37 – 39 de grade, precum şi în jumătatea de sud a Olteniei şi a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39 – 41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile minime se vor situa între 19 şi 25 de grade.

De asemenea, un Cod galben de căldură va fi valabil în toate zonele de câmpie şi de podiş. Disconfortul termic va fi ridicat, ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 şi 20 de grade.

În acelaşi timp, pe parcursul zilei de sâmbătă (5 august), în peste trei sferturi din ţară disconfortul termic se va menţine ridicat. Va mai fi caniculă local în regiunile sudice, iar în Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Oltenia, Muntenia şi în sud-estul Moldovei disconfortul termic se va menţine ridicat. Valorile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade.

Meteorologii precizează că, din după-amiaza zilei de sâmbătă, vremea va deveni instabilă în regiunile vestice şi sud-vestice.

Vezi prognoza meteo în câmp pe Agmeteo.ro.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AgroMeteo: Deficit de umiditate în sol la culturile de grâu şi porumb în trei regiuni ale țării

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, prognoza agrometeorologică...
‹ adv ›

AgroMeteo: Secetă pedologică la culturile de grâu şi porumb în special în Moldova şi Muntenia 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, prognoza agrometeorologică pentru următoarea săptămână, în cultura grâului de toamnă, rezerva de...

AgroMeteo: Seceta pedologică la grâul de toamnă se va menţine pe suprafeţe extinse din Moldova şi Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza agrometeorologică pentru perioada 19 - 24 mai. Seceta pedologică moderată şi...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole