13.5 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBEI pune la dispoziţia fermierilor români alte 7,5 milioane euro prin Agricover

BEI pune la dispoziţia fermierilor români alte 7,5 milioane euro prin Agricover

Fermierii mici şi mijlocii din România vor beneficia de acces îmbunătăţit la finanţare datorită noilor fonduri acordate, prin intermediul Agricover Credit IFN, de Banca Europeană de Investiţii (BEI), suma totală a împrumutului fiind de 15 milioane euro, informează un comunicat al BEI

Aceste fonduri sunt puse la dispoziţia Agricover Credit IFN, în plus faţă de prima tranşă de 7,5 milioane euro accesată deja în 2020. Finanţarea BEI este garantată de Fondul European pentru Investiţii Strategice (FEIS).

„Deblocarea investiţiilor în sectorul agricol este crucială pentru a permite agroindustriei să crească, să valorifice noi oportunităţi de afaceri şi să creeze locuri de muncă. Banca Europeană de Investiţii este încântată să consolideze cooperarea cu partenerul nostru românesc specializat şi dedicat finanţării fermierilor, Agricover Credit IFN, prin noua finanţare de 7,5 milioane euro”, a declarat vicepreşedintele BEI, Christian Kettel-Thomsen.

Această a doua tranşă de noi fonduri va permite Agricover Credit IFN să ofere sprijin pentru împrumuturi fermierilor mijlocii şi mici, extinzându-şi finanţarea pentru a facilita creşterea durabilă a agriculturii şi a afacerilor agricole.

Agricover Credit IFN finanţează sectorul agricol colaborând cu mai mult de 15% dintre fermierii profesionişti din România. Agricover Credit IFN este o filială a Agricover Holding, care oferă servicii financiare personalizate fermierilor printr-un model de afaceri integrat axat pe acoperirea nevoilor esenţiale de afaceri ale fermierilor.

„Această a doua tranşă de finanţare din partea BEI consolidează poziţia Agricover Credit IFN de partener strategic pentru fermierii români, oferind sprijin financiar specializat pentru toate nevoile lor de dezvoltare. Pe lângă finanţarea fermierilor mari, susţinem fermierii mici şi mijlocii care au nevoie de ajutor financiar pentru a-şi dezvolta activităţile agricole într-un mod durabil”, a declarat directorul Agricover Credit IFN, Robert Rekkers.

Banca Europeană de Investiţii (BEI) este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene deţinută de statele sale membre. Oferă finanţare pe termen lung pentru investiţii solide, pentru a contribui la atingerea obiectivelor politicii UE.

Sursa foto: twitter.com

  • Citește despre ->
  • BEI
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

BEI şi BRD Sogelease IFN SA sprijină întreprinderile mici şi mijlocii din România

Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi BRD Sogelease IFN...
‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole