15.8 C
București
marți, 28 mai, 2024

-

HomepageAdvBEI şi BRD Sogelease IFN SA sprijină întreprinderile mici şi mijlocii din...

BEI şi BRD Sogelease IFN SA sprijină întreprinderile mici şi mijlocii din România

Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi BRD Sogelease IFN SA au semnat un acord pentru un credit în valoare de 50 de milioane de euro, extinzând sprijinul acordat întreprinderilor româneşti şi economiei.

Conform sursei citate, colaborarea îşi propune să creeze noi oportunităţi pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) şi companiile cu capitalizare medie, precum şi să contribuie la o creştere durabilă în ansamblu.

„Operaţiunea constă dintr-un credit intermediat, ceea ce înseamnă că BRD Sogelease va utiliza finanţarea BEI pentru a facilita noi împrumuturi în condiţii favorabile pentru clienţii eligibili. Face parte dintr-o operaţiune mai amplă deja aprobată, care va oferi finanţare favorabilă pentru întreprinderile mici şi mijlocii, reflectând angajamentul BEI faţă de sustenabilitatea mediului, deoarece 20% din suma convenită este destinată investiţiilor verzi”.

În cadrul programului Green Gateway, BEI Advisory va oferi, de asemenea, sprijin pentru a contribui la generarea şi evaluarea investiţiilor verzi. Acest lucru se va întâmpla prin formarea profesională pentru utilizarea Green Eligibility Checker, un instrument special conceput de BEI pentru evaluarea investiţiilor durabile.

BEI Advisory va sprijini, de asemenea, personalul BRD Sogelease pentru aprofundarea şi înţelegerea cadrului de reglementare al UE privitor la finanţarea durabilă, taxonomia UE şi gestionarea riscurilor climatice.

„Cu această linie de credit, reafirmăm angajamentul BEI faţă de proiectele durabile din România, în special ajutând IMM-urile şi companiile cu capitalizare medie să acceseze finanţare pe termen lung în condiţii avantajoase. Sunt convins că serviciile noastre de consiliere vor ajuta şi BRD Sogelease să sprijine afacerile româneşti sustenabile din punctul de vedere al mediului şi, astfel, să profite la maximum de creditarea BEI”, a declarat Kyriacos Kakouris, vicepreşedintele BEI.

Banca Europeană de Investiţii (BEI) este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene, deţinută de statele membre ale acesteia. Ea pune la dispoziţie finanţări pe termen lung pentru investiţii solide, contribuind astfel la obiectivele politicii UE. BEI activează în România încă din anii ’90, îmbunătăţind coeziunea regională, infrastructura şi serviciile de sănătate şi sprijinind întreprinderile mici şi mijlocii, prin 180 de proiecte în valoare de 17,78 miliarde de euro.

Fondat de InvestEU Advisory Hub, programul de consiliere Green Gateway a fost creat de BEI pentru a ajuta instituţiile financiare să faciliteze credite pentru proiecte de reducere a schimbărilor climatice, adaptare şi durabilitatea mediului susţinute de finanţarea BEI.

Programul de consiliere Green Gateway propune două domenii de intervenţie: o platformă online şi un program de consultanţă bilateral. Platforma online oferă un instrument de verificare a eligibilităţii verzi, numit Green Checker, şi o bibliotecă electronică cu ghiduri şi studii de caz privind criteriile pentru investiţii verzi.

BRD Sogelease IFN SA este subsidiara de leasing a BRD – Groupe Societe Generale, a treia cea mai mare bancă comercială din România, cu active totale care depăşesc 15,5 miliarde de euro, parte a Grupului Societe Generale. BRD Sogelease este afiliată la reţeaua europeană a Societe Generale Equipment Finance, cel mai mare grup de leasing din Europa, cu finanţări de peste 24 miliarde de euro.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Fragedo, brandul emblematic TRANSAVIA, cel mai bine clasat brand din industria alimentară în Brand Finance® România

Fragedo, brandul emblematic TRANSAVIA, continuă ascensiunea cu încă o...

ING Bank România, profit net de 347 milioane de lei în primul trimestru din 2024

ING Bank România a obţinut un profit net de 347 milioane de lei în primul trimestru din 2024, în...

Pyxides, trei substanțe active consacrate într-o combinație unică

Porumbul este planta de cultură cea mai sensibilă și mai predispusă la infestările timpurii cu buruieni. Tehnica de semănat...

Exim Banca Românească şi Export Credit Greece vor colabora pentru dezvoltarea comerţului şi investiţiilor

Exim Banca Românească, în calitate de agenţie de export a României, şi Export Credit Greece au semnat un memorandum...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole