4.7 C
București
joi, 21 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAutorizaţii temporare pentru utilizarea seminţei de floarea-soarelui tratată cu două fungicide

Autorizaţii temporare pentru utilizarea seminţei de floarea-soarelui tratată cu două fungicide

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a autorizat, pentru campania de primăvară a anului 2022, utilizarea seminţei de floarea-soarelui tratată cu două fungicide, respectiv Apron XL 350 ES şi Lumisena 200 FS, în temeiul articolului 53 al Regulamentului CE 1107/2009, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.

„Pentru combaterea organismului dăunător ‘Plasmopara halstedii’ se acordă autorizaţii temporare în perioada 17 ianuarie – 16 mai 2022, necesare tratării şi utilizării seminţelor de floarea-soarelui cu produsele de protecţie a plantelor Apron XL 350 ES şi Lumisena 200 FS’, se menţionează în comunicat.

Decizia MADR vine în urma solicitării reprezentanţilor Federaţiei Naţionale a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară şi Servicii Conexe din România, a Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, a Uniunii de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal şi a Asociaţiei Producătorilor de Porumb din România.

„Utilizarea seminţelor de floare-soarelui tratate pentru combaterea organismului dăunător ‘Plasmopara halstedii’ nu constituie niciun pericol pentru organismele nevizate, inclusiv pentru insectele polenizatoare”, se mai precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, autorizaţiile temporare reprezintă instrumente legale pe care le au la dispoziţie statele membre pentru a asigura fermierilor accesul la produse de protecţie a plantelor în situaţii unde există risc fitosanitar asupra culturii.

Sursa foto: curtandsusan.wordpress.com

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

MADR: Consultări cu asociațiile reprezentative din sectorul vegetal și zootehnic

Principalele modificări ale proiectului de ordin privind modalitatea de...
‹ adv ›

Guvernul a aprobat cadrul general de implementare al Programului pentru Acvacultură și Pescuit 2021—2027

Hotărârea privind stabilirea cadrului general de implementare a operațiunilor cofinanțate din Fondul european pentru afaceri maritime, pescuit și acvacultură...

Peste 78 milioane lei decontate de MADR pentru consumul de energie electrică cu irigațiile

Până la data de 6 martie 2024, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, a...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole