2.8 C
București
duminică, 5 decembrie, 2021

-

HomepageȘtiriAutorizaţii temporare pentru utilizarea seminţei de floarea-soarelui tratată cu două fungicide

Autorizaţii temporare pentru utilizarea seminţei de floarea-soarelui tratată cu două fungicide

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a autorizat, pentru campania de primăvară a anului 2022, utilizarea seminţei de floarea-soarelui tratată cu două fungicide, respectiv Apron XL 350 ES şi Lumisena 200 FS, în temeiul articolului 53 al Regulamentului CE 1107/2009, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.

“Pentru combaterea organismului dăunător ‘Plasmopara halstedii’ se acordă autorizaţii temporare în perioada 17 ianuarie – 16 mai 2022, necesare tratării şi utilizării seminţelor de floarea-soarelui cu produsele de protecţie a plantelor Apron XL 350 ES şi Lumisena 200 FS’, se menţionează în comunicat.

Decizia MADR vine în urma solicitării reprezentanţilor Federaţiei Naţionale a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară şi Servicii Conexe din România, a Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, a Uniunii de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal şi a Asociaţiei Producătorilor de Porumb din România.

“Utilizarea seminţelor de floare-soarelui tratate pentru combaterea organismului dăunător ‘Plasmopara halstedii’ nu constituie niciun pericol pentru organismele nevizate, inclusiv pentru insectele polenizatoare”, se mai precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, autorizaţiile temporare reprezintă instrumente legale pe care le au la dispoziţie statele membre pentru a asigura fermierilor accesul la produse de protecţie a plantelor în situaţii unde există risc fitosanitar asupra culturii.

Sursa foto: curtandsusan.wordpress.com

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

APIA primește cereri pentru reducerea accizei la motorină pentru anul 2022

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în cursul lunii decembrie 2021  se depun Cererile de...
- adv -spot_img

Cum alegem păsările, care vor fi productive și iarna

Înainte de perioada rece este o întrebare firească, așa cum temperaturile scăzute pot influența semnificativ atât sănătatea, cât și...

Ministrul Agriculturii caută soluţii pentru problemele industriei de morărit şi panificaţie

Aplicarea unui regim de impozitare asemenea celui practicat în domeniul construcţiilor pentru salariaţii din sectorul morărit, panificaţie şi produse...

Noi pe Facebook

De citit

Fătarea la vaci: de ce și cu cât aceasta poate întârzia

Crescătorii de bovine destul de des se plâng, că...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției