duminică, 22 mai, 2022
19.6 C
București

-

HomepageȘtiriAutorizaţii temporare pentru utilizarea seminţei de floarea-soarelui tratată cu două fungicide

Autorizaţii temporare pentru utilizarea seminţei de floarea-soarelui tratată cu două fungicide

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a autorizat, pentru campania de primăvară a anului 2022, utilizarea seminţei de floarea-soarelui tratată cu două fungicide, respectiv Apron XL 350 ES şi Lumisena 200 FS, în temeiul articolului 53 al Regulamentului CE 1107/2009, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.

„Pentru combaterea organismului dăunător ‘Plasmopara halstedii’ se acordă autorizaţii temporare în perioada 17 ianuarie – 16 mai 2022, necesare tratării şi utilizării seminţelor de floarea-soarelui cu produsele de protecţie a plantelor Apron XL 350 ES şi Lumisena 200 FS’, se menţionează în comunicat.

Decizia MADR vine în urma solicitării reprezentanţilor Federaţiei Naţionale a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară şi Servicii Conexe din România, a Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, a Uniunii de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal şi a Asociaţiei Producătorilor de Porumb din România.

„Utilizarea seminţelor de floare-soarelui tratate pentru combaterea organismului dăunător ‘Plasmopara halstedii’ nu constituie niciun pericol pentru organismele nevizate, inclusiv pentru insectele polenizatoare”, se mai precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, autorizaţiile temporare reprezintă instrumente legale pe care le au la dispoziţie statele membre pentru a asigura fermierilor accesul la produse de protecţie a plantelor în situaţii unde există risc fitosanitar asupra culturii.

Sursa foto: curtandsusan.wordpress.com

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Îngrășămintele cu azot: de ce sunt necesare și cum le folosim corect

Azotul, împreună cu fosforul și potasiul, sunt unii dintre cei mai importanți macronutrienți pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. Îngrășămintele...

Fertilizarea cartofului și sfeclei de zahăr. Norme, îngrășăminte recomandate

Prima lege a agrochimiei este să-i dai solului cel puţin tot atât cât ai scos din el, altfel nu-i...

20 mai – Ziua mondială a albinelor 

Astăzi, 20 mai, este marcată Ziua mondială a albinelor. Scopul acestui eveniment este pentru a evidenţia importanţa albinelor pentru umanitate...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate