21.5 C
București
marți, 22 iunie, 2021

-

HomepageȘtiriAsociaţia Forţa Fermierilor solicită preşedinţilor de partide sprijin pentru obţinerea adeverinţelor APIA

Asociaţia Forţa Fermierilor solicită preşedinţilor de partide sprijin pentru obţinerea adeverinţelor APIA

Asociaţia Forţa Fermierilor face apel la preşedinţii partidelor politice să le solicite primarilor să îi sprijine pe fermieri pentru obţinerea adeverinţelor APIA, în contextul în care există semnale că unii edili „nu îşi fac treaba” şi îi întârzie pe fermieri, conform unui comunicat remis, luni, AGERPRES.

„Asociaţia Forţa Fermierilor face un apel către Ludovic Orban, preşedinte PNL, Marcel Ciolacu, preşedinte PSD, Dan Barna, copreşedinte USR-PLUS, Dacian Cioloş, copreşedinte USR-PLUS, Kelemen Hunor, preşedinte UDMR, şi Cristian Diaconescu, preşedinte PMP, pentru o implicare activă în sprijinirea fermierilor români pentru depunerea cu succes a cererilor unice de plată pentru subvenţiile europene”, se menţionează în comunicat.

Asociaţia consideră că este nevoie „de un mesaj ferm” din partea tuturor liderilor politici către primarii din partidele respective pentru a-i sprijini total şi necondiţionat pe agricultorii care au nevoie de adeverinţele APIA de la primărie.

Fără această adeverinţă eliberată de primar, fermierul nu îşi poate depune cererea unică de plată. Termenul-limită pentru depunerea acestui document la centrele judeţene APIA este 17 mai 2021, fără penalizări.

„Avem semnale din teritoriu că sunt primari care nu îşi fac treaba şi îi întârzie pe fermieri cu eliberarea adeverinţelor APIA. Se invocă tot felul de motive birocratice, iar agricultorii riscă să nu îşi poată depune la timp cererea unică de plată. Această situaţie este inadmisibilă. Le-am solicitat membrilor noştri să ne comunice, în fiecare judeţ, lista primarilor care le fac probleme fermierilor. O vom face publică cât de curând şi, de asemenea, o vom trimite şi liderilor politici de la nivel central. (…) Domnilor preşedinţi de partide din România, indiferent că sunteţi la Putere sau în Opoziţie, vă rugăm frumos să vă implicaţi direct în rezolvarea acestei probleme şi să le transmiteţi un mesaj clar primarilor dumneavoastră: Sprijin total pentru fermierul român, fără tertipuri şi fără şmecherii!”, a spus Vlad Macovei, preşedintele Asociaţiei Forţa Fermierilor.

Asociaţia reaminteşte că adeverinţa cu datele înscrise în Registrul Agricol reprezintă un document obligatoriu la cererea unică de plată pentru subvenţiile agricole.

Conform Legii nr. 288/9.12.2020, începând campania de cereri 2021, adeverinţa este transmisă de către Primării direct către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Emiterea şi transmiterea adeverinţei nu poate fi condiţionată în niciun fel de către autorităţile locale.

Agrobiznes
Totul despre agricultură, afaceri și oportunități de dezvoltare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Proiect CONCORDE – bune practici în comerțul cu cereale

Agricultura europeană și cea românească sunt acum într-un proces profund de transformare sub influența unor programe majore de reformă...
- adv -spot_img

Evergent Investments preia 5,11% din acţiunile Lăptăria cu Caimac

Compania de investiţii financiare Evergent Investments a achiziţionat o participaţie de 5,11% din acţiunile companiei Agroserv Măriuţa SA, care...

Două platforme noi de colectare a gunoiului de grajd în judeţul Vaslui

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) anunţă finalizarea a două noi platforme comunale de colectare a gunoiului de grajd...

Noi pe Facebook

De citit

OECD laudă succesul aprovizionării cu alimente în timpul pandemiei

Măsurile de urgenţă adoptate de guverne au ajutat la...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției