17.3 C
București
duminică, 26 septembrie, 2021

-

HomepageȘtiriAsociaţia Forţa Fermierilor solicită preşedinţilor de partide sprijin pentru obţinerea adeverinţelor APIA

Asociaţia Forţa Fermierilor solicită preşedinţilor de partide sprijin pentru obţinerea adeverinţelor APIA

Asociaţia Forţa Fermierilor face apel la preşedinţii partidelor politice să le solicite primarilor să îi sprijine pe fermieri pentru obţinerea adeverinţelor APIA, în contextul în care există semnale că unii edili „nu îşi fac treaba” şi îi întârzie pe fermieri, conform unui comunicat remis, luni, AGERPRES.

„Asociaţia Forţa Fermierilor face un apel către Ludovic Orban, preşedinte PNL, Marcel Ciolacu, preşedinte PSD, Dan Barna, copreşedinte USR-PLUS, Dacian Cioloş, copreşedinte USR-PLUS, Kelemen Hunor, preşedinte UDMR, şi Cristian Diaconescu, preşedinte PMP, pentru o implicare activă în sprijinirea fermierilor români pentru depunerea cu succes a cererilor unice de plată pentru subvenţiile europene”, se menţionează în comunicat.

Asociaţia consideră că este nevoie „de un mesaj ferm” din partea tuturor liderilor politici către primarii din partidele respective pentru a-i sprijini total şi necondiţionat pe agricultorii care au nevoie de adeverinţele APIA de la primărie.

Fără această adeverinţă eliberată de primar, fermierul nu îşi poate depune cererea unică de plată. Termenul-limită pentru depunerea acestui document la centrele judeţene APIA este 17 mai 2021, fără penalizări.

„Avem semnale din teritoriu că sunt primari care nu îşi fac treaba şi îi întârzie pe fermieri cu eliberarea adeverinţelor APIA. Se invocă tot felul de motive birocratice, iar agricultorii riscă să nu îşi poată depune la timp cererea unică de plată. Această situaţie este inadmisibilă. Le-am solicitat membrilor noştri să ne comunice, în fiecare judeţ, lista primarilor care le fac probleme fermierilor. O vom face publică cât de curând şi, de asemenea, o vom trimite şi liderilor politici de la nivel central. (…) Domnilor preşedinţi de partide din România, indiferent că sunteţi la Putere sau în Opoziţie, vă rugăm frumos să vă implicaţi direct în rezolvarea acestei probleme şi să le transmiteţi un mesaj clar primarilor dumneavoastră: Sprijin total pentru fermierul român, fără tertipuri şi fără şmecherii!”, a spus Vlad Macovei, preşedintele Asociaţiei Forţa Fermierilor.

Asociaţia reaminteşte că adeverinţa cu datele înscrise în Registrul Agricol reprezintă un document obligatoriu la cererea unică de plată pentru subvenţiile agricole.

Conform Legii nr. 288/9.12.2020, începând campania de cereri 2021, adeverinţa este transmisă de către Primării direct către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Emiterea şi transmiterea adeverinţei nu poate fi condiţionată în niciun fel de către autorităţile locale.

Agrobiznes
Totul despre agricultură, afaceri și oportunități de dezvoltare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Numărul focarelor de pestă porcină africană a urcat la 620

Numărul focarelor active de pestă porcină africană (PPA) a urcat la 620 în această săptămână, de la 611 săptămâna...
- adv -spot_img

Platformă de colectare a gunoiului de grajd de aproape două milioane lei

Crescătorii de animale din comuna Smeeni, judeţul Buzău, au la dispoziţie o platformă de colectare a gunoiului de grajd,...

Criza din sectorul european al îngrăşămintelor se extinde după ce o altă firmă a redus producţia

Un alt producător european de îngrăşăminte a decis să reducă producţia din cauza creşterii explozive a preţului gazelor naturale,...

Noi pe Facebook

De citit

Târgul Produs în GAL, va avea loc în perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2021

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), împreună cu Federaţia...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției