miercuri, 18 mai, 2022
16.4 C
București

-

HomepageȘtiriArabia Saudită își dorește o relație de parteneriat cu România, în domeniul...

Arabia Saudită își dorește o relație de parteneriat cu România, în domeniul agricol

Marți, 21 septembrie 2021, ministrul Adrian Oros l-a primit la sediul MADR pe ES Dr. Mohammed Abdulghani Khayat, Ambasadorul Regatul Arabiei Saudite la București, însoțit de Abdullah Alsharif, Adjunct al Șefului Misiunii.

În cadrul vizitei, partea saudită a explicat că este interesată de o relație de parteneriat cu România, în domeniul agricol. În acest sens, oficialii saudiți au făcut aprecieri asupra potențialului agriculturii românești, arătându-se interesați de încheierea unui acord de colaborare între România și Arabia Saudită. 

Ambasadorul Regatului Arabiei Saudite la București a adresat invitația ministrului Oros de a efectua o vizita oficiala in Arabia Saudită în perioada urmatoare.  

Ministrul Adrian Oros și ambasadorul Mohammed Abdulghani Khayat au agreat că vizitele la nivel înalt și discuțiile tehnice între țările noastre sunt deosebit de importante și acestea trebuie să faciliteze și să încurajeze investițiile în domeniul vegetal și zootehnic prin contact direct dintre agenții economici din cele două state. Totodată, sunt deosebit de oportune participările la expoziții sau târguri, precum și organizarea de misiuni economice, seminarii etc.

Baza relațiilor comerciale bilaterale a constat în export de cereale din România către Arabia Saudită. De asemenea, se dorește diversificarea paletei bunurilor ce vor face, pe viitor, obiectul schimburilor economice, sens în care va fi intensificat dialogul cu mediul de afaceri local.

Piața Regatului Arabiei Saudite este una dintre cele mai mari și semnificative din lume în ceea ce privește absorbția de cereale și de produse alimentare de bază. În urma ridicării restricției la exportul de animale vii (ovine/bovine) din România în Regat, țara noastră este văzută ca o sursă importantă de aprovizionare. 

În anul 2019, Regatul Arabiei Saudite a reprezentat cea de-a 5-a piață de desfacere pentru produsele agroalimentare românești la nivel internațional, respectiv prima piață externă pentru produsele românești în anul 2020.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

APIA eliberează adeverințe pentru cererea unică de plată în Campania 2022

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a...

Se desfășoară RALF 2022 Romanian Agriculture Leadership Forum

RALF este primul eveniment din România dedicat marilor fermieri și liderilor din agricultură, care prezintă anual la București bune...

Olt: Numărul fermierilor înscrişi în programul pentru usturoi, aproape dublu faţă de anul trecut

Numărul fermierilor din judeţul Olt înscrişi în acest an în programul de susţinere a producţiei de usturoi este aproape...

Tratamente la cireș – scheme și perioade recomandate

Cultura cireșului este una dintre sâmburoasele destul de pretențioase la îngrijire, în acest sens fiind foarte importante menținerea sub...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate