20.3 C
București
joi, 4 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleArabia Saudită își dorește o relație de parteneriat cu România, în domeniul...

Arabia Saudită își dorește o relație de parteneriat cu România, în domeniul agricol

Marți, 21 septembrie 2021, ministrul Adrian Oros l-a primit la sediul MADR pe ES Dr. Mohammed Abdulghani Khayat, Ambasadorul Regatul Arabiei Saudite la București, însoțit de Abdullah Alsharif, Adjunct al Șefului Misiunii.

În cadrul vizitei, partea saudită a explicat că este interesată de o relație de parteneriat cu România, în domeniul agricol. În acest sens, oficialii saudiți au făcut aprecieri asupra potențialului agriculturii românești, arătându-se interesați de încheierea unui acord de colaborare între România și Arabia Saudită. 

Ambasadorul Regatului Arabiei Saudite la București a adresat invitația ministrului Oros de a efectua o vizita oficiala in Arabia Saudită în perioada urmatoare.  

Ministrul Adrian Oros și ambasadorul Mohammed Abdulghani Khayat au agreat că vizitele la nivel înalt și discuțiile tehnice între țările noastre sunt deosebit de importante și acestea trebuie să faciliteze și să încurajeze investițiile în domeniul vegetal și zootehnic prin contact direct dintre agenții economici din cele două state. Totodată, sunt deosebit de oportune participările la expoziții sau târguri, precum și organizarea de misiuni economice, seminarii etc.

Baza relațiilor comerciale bilaterale a constat în export de cereale din România către Arabia Saudită. De asemenea, se dorește diversificarea paletei bunurilor ce vor face, pe viitor, obiectul schimburilor economice, sens în care va fi intensificat dialogul cu mediul de afaceri local.

Piața Regatului Arabiei Saudite este una dintre cele mai mari și semnificative din lume în ceea ce privește absorbția de cereale și de produse alimentare de bază. În urma ridicării restricției la exportul de animale vii (ovine/bovine) din România în Regat, țara noastră este văzută ca o sursă importantă de aprovizionare. 

În anul 2019, Regatul Arabiei Saudite a reprezentat cea de-a 5-a piață de desfacere pentru produsele agroalimentare românești la nivel internațional, respectiv prima piață externă pentru produsele românești în anul 2020.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ajutor de minimis de 2.000 de lei pe scroafă/an pentru crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Hotărârea privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de...
‹ adv ›

Ministrul Agriculturii: Retehnologizăm staţii de pompare care au fost puse în funcţiune în anul 1971

Una dintre cele mai vechi amenajări de irigaţii din România, Pietroiu- Ştefan cel Mare din judeţul Călăraşi, este în...

Ajutor de stat pentru compensarea pierderilor la cultura de tomate în spaţii protejate, fără înscrierea dosarelor în SIMM

Dosarele pentru acordarea ajutorului de stat în vederea compensării parţiale a pierderilor la cultura de tomate în spaţii protejate...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole