1.4 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriAPIA primeşte cereri de plată aferente anului 2022 pentru servicii de silvomediu

APIA primeşte cereri de plată aferente anului 2022 pentru servicii de silvomediu

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) primeşte, până la data de 17 iunie a.c., cereri de plată pentru Schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor” aferentă Măsurii 15, SubMăsura 15.1 „Plăţi pentru angajamente de silvomediu”, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

„România deţine una dintre cele mai mari suprafeţe de păduri virgine din Europa cu o biodiversitate extraordinară şi facem eforturi pentru ca lucrurile să rămână aşa. Prin acestă schemă de ajutor de stat vizăm tocmai compensarea pierderilor de venit şi a costurilor suplimentare suportate de deţinătorii de terenuri forestiere, care încheie angajamente voluntare pe o perioadă de 5 ani, în sensul prestării de servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

În conformitate cu prevederile OMADR nr. 49/28.02.2022, cererile de plată se depun la Centrele judeţene ale APIA de către beneficiarii care au depus Cereri de sprijin în cadrul sesiunilor 2/2019, 3/2020 şi 4/2021.

Potrivit unui comunicat al APIA, cererile de plată pot fi depuse şi după data de 17 iunie, respectiv până la data de 11 iulie 2022 (inclusiv), cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare, a sumelor la care beneficiarul ar fi avut dreptul, dacă cererea de plată ar fi fost depusă până la data de 17 iunie 2022 (inclusiv).

Formularele de modificare a cererilor de plată pot fi depuse, fără aplicarea de penalităţi, până la data de 4 iulie 2022 (inclusiv).

În perioada 5 – 11 iulie (inclusiv) se pot depune cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor aferente anului de angajament pentru utilizarea efectivă a suprafeţei în cauză.

Dosarul cererii de plată trebuie să cuprindă documentele specificate în capitolul IV din Formularul – tip de cerere de plată pentru anul 2022.

În contextul actual privind epidemia de Coronavirus pe teritoriul României, conform legislaţiei, pe perioada stării de alertă, depunerea cererii de plată se poate realiza la Centrele APIA, fără prezenţa fizică a beneficiarilor, prin mijloace electronice.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

00:03:02

VIDEO. Ascenza lansează 4 produse bio de protecție a plantelor pe piața României

Compania Ascenza vine cu câteva noutăți importante pe piața...

Uleiul horticol – când și combinat cu ce îl aplicăm la pomi

Uleiul horticol este un produs ce are la bază uleiurile parafinice sau uleiul vegetal de rapiță, utilizat în scopul...

Cum apreciem caracteristicile solului fără dispozitive – 6 metode

Una dintre metodele științifice prin care se pot afla informații despre structura și compoziția chimică a solului este cartarea...

Creșterea răsadului de varză. 15 sfaturi pentru o cultură sănătoasă

Recolta bogată de varză depinde în mare măsură de calitatea răsadurilor pe care le utilizăm. Câteva sfaturi despre cum...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate