5.9 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriAPIA organizează conferința internațională Panta Rhei la București

APIA organizează conferința internațională Panta Rhei la București

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură organizează în perioada 19-21 octombrie cea de-a 58 conferință Panta Rhei. „Panta Rhei” este o organizație a Uniunii Europene constituită din toate agențiile de plăți care activează în domeniul agriculturii, în statele membre ale Uniunii, dar și în statele candidate la aderare.

Organizația acționează ca o platformă pentru schimbul de idei și experiență în domeniul Politicii Agricole Comune, în special în realizarea și punerea în funcțiune a sistemelor informatice care stau la baza derulării schemelor de sprijin finanțate din fondurile FEGA şi FEADR.

Obiectivele organizației se pun în practică prin intermediul unor conferințe bianuale, așa numitele conferințe „Panta Rhei” care sunt organizate prin rotație de către statele membre.

Conferințele au un caracter tehnic și se adresează in principal specialiștilor IT din cadrul agențiilor de plăți din Uniune și din statele cantitate la aderare, dar beneficiază și de prezența reprezentanților Comisiei Europene (DG Agricultură, departamentul IT, alte direcții conexe) și ai Curții Europene de Conturi.

Principalele teme aflate în mod curent pe agenda conferințelor Panta Rhei sunt:

  • Arhitectura sistemelor informatice;
  • Securitatea sistemelor informatice;
  • Modul de implementare a diferitelor scheme de sprijin din punct de vedere procedural și al sistemelor informatice;
  • Modul de implementare al controalelor prevăzute de legislația europeană, suportul IT pentru realizarea controalelor, optimizarea folosirii resurselor;
  • Schimbul electronic de informații între Comisia Europeană şi statele membre;
  • Sisteme informatice dezvoltate de Comisia Europeană pentru efectuarea electronică a raportărilor periodice de către statele membre.

”Organizarea Conferinței Panta Rhei este o mare responsabilitate dar și o onoare pentru noi, întrucât oferă țării noastre posibilitatea de a prezenta pe larg eforturile naționale depuse pentru implementarea cu succes a Politicii Agricole Comune în România, constituind totodată o oportunitate de promovare a imaginii și intereselor naționale pe plan extern. Întreaga echipă APIA este pregătită pentru realizarea unui eveniment european de succes la București, care să reflecte profesionalismul autorităților române” a declarat Adrian Pintea, director general APIA.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Tratamente la prun: scheme de protecție și perioade recomandate

Tratamentele la prun au drept scop menținerea sub control...

În România se răspândește un nou dăunător al tomatelor și castraveților din spațiile protejate

În atenția legumicultorilor, musculița mediteraneană a tomatelor (Lasioptera Tomaticola) - un nou dăunător al tomatelor și castraveților din...

Tufa spaniolă la cireș – cum se formează coroana. Tăierile

Sistemul de conducere tufă spaniolă la cireș (Spanish Bush) constă din mai multe ramuri ce reduc din vigoarea de...

Tăierile în uscat la vița de vie. Când și cum se efectuează

Tăierea viței de vie este importantă pentru calitatea și cantitatea producției de struguri. Există câteva reguli de aur și...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate