20 C
București
sâmbătă, 3 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriANSVSA: Amenzi de aproape două milioane de lei şi şase ordonanţe de...

ANSVSA: Amenzi de aproape două milioane de lei şi şase ordonanţe de interzicere a activităţii, în primul trimestru

Inspectorii sanitari veterinari au efectuat în primul trimestru din acest an 10.481 de controale în unităţi din industria agroalimentară, în urma cărora au aplicat 276 de amenzi, în valoare totală de 1,974 milioane de lei, şi au fost emise şase ordonanţe de interzicere a activităţii, a anunţat, joi, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

De asemenea, în perioada menţionată au fost verificate 447 de mijloace de transport a produselor alimentare de origine nonanimală.

„Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 276 de amenzi, în valoare totală de 1.974.700 de lei şi au fost emise 5 ordonanţe de suspendare a activităţii şi 6 ordonanţe de interzicerea activităţii. De asemenea, s-a dispus reţinerea oficială pentru o cantitate de 2.061 de kilograme de produse de origine nonanimală, care a fost dirijată către unităţi autorizate pentru neutralizare”.

Cele mai frecvente deficienţe constatate şi sancţionate de reprezentanţii DSVSA cu ocazia controalelor oficiale au fost:

  • nerespectarea cerinţelor generale de igienă;
  • desfăşurarea activităţii în spaţii neaprobate/neînregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor;
  • încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind demonstrarea trasabilităţii produselor de origine non-animală.

Potrivit ANSVSA, au mai fost sancţionate deficienţele legate de depozitarea necorespunzătoare a materiei prime, lipsa programului de autocontrol precum şi lipsa documentului de înregistrare pentru mijloacele de transport.

Totodată, au fost prelevate 3.174 de probe din produse de origine nonanimală, 17 dintre acestea fiind neconforme, respectiv 6 probe neconforme pentru reziduuri de pesticide, 10 probe neconforme pentru determinarea criteriilor microbiologice şi o probă de sanitaţie neconformă.

Pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor, ANSVSA pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon al „Call Center”-ului instituţiei – 0800.826.787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANSVSA: Controale la depozitele de legume şi fructe din Ilfov şi Dâmboviţa; amenzile depăşesc 121.000 lei

Inspectorii sanitari-veterinari au verificat, marţi, 13 unităţi de depozitare...
‹ adv ›

ANSVSA: Amenzi de peste 2,3 milioane de lei în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală, în aprilie

Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat amenzi de peste 2,3 milioane de lei în urma controalelor realizate la nivel naţional, în...

ANSVSA deschide exportul de ovine pentru piaţa marocană

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) deschide exportul de ovine pentru piaţa marocană, odată cu aprobarea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole