7.6 C
București
luni, 25 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleANSVSA a aplicat amenzi de peste 60.000 lei unor unităţi de procesare...

ANSVSA a aplicat amenzi de peste 60.000 lei unor unităţi de procesare şi comercializare a cărnii de miel

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au dat amenzi de 60.600 de lei, în urma unor controale la unităţi de depozitare, procesare şi comercializare a cărnii de miel, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) – Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, au desfăşurat astăzi o nouă acţiune de control, de această dată la patru unităţi comerciale: un depozit alimentar, un magazin alimentar, o carmangerie şi o măcelărie unde se comercializează carne de miel”.

Astfel, pentru neconformităţile constatate, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 60.600 de lei.

„În urma acestor verificări, inspectorii sanitari veterinari au retras de la comercializare: şase carcase de miel (85 de kg), fără elemente de identificare, fără marca de sănătate şi neînsoţite de documentele sanitare veterinare obligatorii şi 38 de kg de carne de mici, pentru care nu s-a demonstrat trasabilitatea”.

Conform sursei citate, produsele au fost dirijate către unităţi de neutralizare autorizate.

„Acest tip de acţiuni tematice, specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale, vor fi continuate de inspectorii ANSVSA şi împreună cu alte instituţii ale statului. Reamintim cetăţenilor să sesizeze orice nereguli constatate în domeniul siguranţei alimentelor la numărul de telefon 0800-826-787, apelabil gratuit din orice reţea de telefonie”.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Inspectorii sanitari-veterinari au dat amenzi de peste 600.000 de lei unor unităţi de tip catering

 Inspectorii sanitari-veterinari au dat amenzi de peste 600.000 de...
‹ adv ›

ANSVSA: Amenzi de aproape un milion de lei în sectorul produselor lactate

Inspectorii sanitari-veterinari au amendat cu aproape un milion de lei mai multe unităţi din sectorul produselor lactate şi au...

ANSVSA: Amenzi de aproape un milion de lei în industria alimentară, în februarie

Inspectorii sanitari veterinari au dat amenzi de aproape un milion de lei în industria alimentară în urma controalelor efectuate...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole