20 C
București
sâmbătă, 3 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriANSVSA a aplicat amenzi de peste 60.000 lei unor unităţi de procesare...

ANSVSA a aplicat amenzi de peste 60.000 lei unor unităţi de procesare şi comercializare a cărnii de miel

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au dat amenzi de 60.600 de lei, în urma unor controale la unităţi de depozitare, procesare şi comercializare a cărnii de miel, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) – Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, au desfăşurat astăzi o nouă acţiune de control, de această dată la patru unităţi comerciale: un depozit alimentar, un magazin alimentar, o carmangerie şi o măcelărie unde se comercializează carne de miel”.

Astfel, pentru neconformităţile constatate, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 60.600 de lei.

„În urma acestor verificări, inspectorii sanitari veterinari au retras de la comercializare: şase carcase de miel (85 de kg), fără elemente de identificare, fără marca de sănătate şi neînsoţite de documentele sanitare veterinare obligatorii şi 38 de kg de carne de mici, pentru care nu s-a demonstrat trasabilitatea”.

Conform sursei citate, produsele au fost dirijate către unităţi de neutralizare autorizate.

„Acest tip de acţiuni tematice, specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale, vor fi continuate de inspectorii ANSVSA şi împreună cu alte instituţii ale statului. Reamintim cetăţenilor să sesizeze orice nereguli constatate în domeniul siguranţei alimentelor la numărul de telefon 0800-826-787, apelabil gratuit din orice reţea de telefonie”.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANSVSA: Controale la depozitele de legume şi fructe din Ilfov şi Dâmboviţa; amenzile depăşesc 121.000 lei

Inspectorii sanitari-veterinari au verificat, marţi, 13 unităţi de depozitare...
‹ adv ›

ANSVSA: Amenzi de peste 2,3 milioane de lei în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală, în aprilie

Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat amenzi de peste 2,3 milioane de lei în urma controalelor realizate la nivel naţional, în...

ANSVSA deschide exportul de ovine pentru piaţa marocană

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) deschide exportul de ovine pentru piaţa marocană, odată cu aprobarea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole