20 C
București
sâmbătă, 3 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriANM: Coduri galbene de viscol în nordul Carpaţilor Orientali şi în Transilvania,...

ANM: Coduri galbene de viscol în nordul Carpaţilor Orientali şi în Transilvania, la altitudini de peste 1.700 metri

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului şi viscol valabilă pe parcursul zilei de joi în nordul Carpaţilor Orientali, respectiv un Cod galben de viscol în Transilvania, la altitudini de peste 1.700 metri, până vineri la prânz.

Conform prognozei de specialitate, joi, între orele 2:00 – 14:00, în Carpaţii Orientali şi local în Munţii Apuseni, vântul va avea intensificări, cu viteze de 60 – 80 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă rafalele vor depăşi 100 – 120 km/h. De asemenea, în grupele nordice ale Carpaţilor Orientali va fi viscol, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.

În acelaşi timp, vântul se va intensifica temporar în nordul Crişanei şi în nord-vestul Transilvaniei unde se vor înregistra viteze de 55 – 60 km/h.

Al doilea Cod galben de intensificări ale vântului şi viscol va fi în vigoare în intervalul 5 ianuarie, ora 14:00 – 6 ianuarie, ora 12:00, la munte, unde vântul va avea intensificări cu viteze de 70 – 90 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1.700 de metri), rafalele vor depăşi 100 – 120 km/h şi temporar va ninge viscolit.

Local, în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, în timp ce intensificări ale vântului, cu viteze de 45 – 55 km/h, se vor semnala local şi în restul teritoriului.

Pentru zona Bucureşti, în perioada 5 ianuarie, ora 2:00 – 6 ianuarie, ora 12:00, vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros, iar în noaptea de miercuri spre joi (4/5
ianuarie) probabilitatea de formare a ceţei va fi ridicată. Vântul se va intensifica temporar pe parcursul zilei de joi (5 ianuarie) cu viteze la rafală de 40 – 45 km/h.

În Capitală, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar în timpul dimineţilor se vor înregistra valori termice de 3 până la 6 grade.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Avertizare ANM: Cod portocaliu de ploi torenţiale în 10 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod...
‹ adv ›

AgroMeteo: Cod galben de furtuni, grindină și vijelii în 17 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben de furtuni valabilă pe parcursul zilei de joi în...

Cod portocaliu de furtună şi averse în patru judeţe și Cod galben de vreme instabilă în zone din 10 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod portocaliu de averse şi grindină, valabilă în zone din...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole