27 C
București
miercuri, 31 mai, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAjutor de stat de 700.000 euro pentru producătorul primului produs lactat românesc...

Ajutor de stat de 700.000 euro pentru producătorul primului produs lactat românesc protejat european

Producătorul primului produs lactat românesc protejat european, Telemeaua de Ibăneşti, urmează să semneze la Ministerul Agriculturii un contract de peste 1.500.000 de euro, prin POIM, un ajutor de stat acordat pentru eficientizare energetică, finanţarea nerambursabilă fiind de peste 700.000 de euro.

„În timpul vizitei la firma noastră, domnul ministru Daea ne-a dat o veste foarte bună, că am fost aleşi între primii patru procesatori din România care au primit o sumă de 700.000 de euro, cu care vom monta pe acoperişul celor două fabrici, din Ibăneşti şi Reghin, celule fotovoltaice, pentru a putea eficientiza şi a scoate cât mai ieftin produsul pe piaţă. Avem două fabrici, una la Ibăneşti, cu o capacitate de 70.000 de litri de lapte şi una la Reghin, pe care am deschis-o anul trecut, cu capacitate de 190.000 de litri de lapte. În momentul de faţă, la Reghin procesăm în jur de 100.000 de litri de lapte şi la Ibăneşti 40.000 de litri de lapte. În mare parte ne asigurăm laptele din judeţele Mureş, Harghita şi Cluj’, a declarat reprezentantul producătorului, Nicu Bumb.

Prin instalarea panourilor fotovoltaice, producătorul estimează că va reduce consumul de energie electrică la circa 30-40%.

Deputatul PSD Mureş Dumitriţa Gliga a declarat presei că, împreună cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vizitat una dintre cele mai moderne fabrici de brânzeturi din ţară, „Mirdatod”, din Reghin, unde se prelucrează cea mai mare parte a laptelui de pe Valea Gurghiului şi din zona Reghinului.

„Prin această vizită, domnul ministru Petre Daea dovedeşte încă o dată că este alături de cei care muncesc şi în special alături de agricultori, pe care îi ajută permanent, atât cu modificări legislative, cât şi cu sprijin guvernamental rapid şi eficient. Vineri, la Ministerul Agriculturii, firma „Mirdatod” va semna un contract de peste 1.500.000 de euro, pe POIM, ajutor de stat acordat pentru eficientizare energetică – montare panouri fotovoltaice. Finanţarea nerambursabilă este de peste 700.000 de euro”, a afirmat Dumitriţa Gliga.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

UE îmbunătăţeşte previziunile privind recolta de cereale în Franţa şi România

Comisia Europeană a îmbunătăţit estimările privind recoltele de grâu...
‹ adv ›

AAC: Fermierii vor fi dezavantajaţi dacă proiectul de OUG privind ajutorul pentru secetă va fi aprobat în forma propusă

Fermierii vor fi dezavantajaţi dacă proiectul de OUG privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru producătorii agricoli...

Azomureș şi-a reluat parţial activitatea de producţie

Combinatul Azomureș din Târgu Mureș a reluat, parțial, producția de îngrășăminte. „Am reluat parțial producția de îngrășăminte. Aproximativ 10%...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole