16.4 C
București
sâmbătă, 15 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAjutor de stat de 700.000 euro pentru producătorul primului produs lactat românesc...

Ajutor de stat de 700.000 euro pentru producătorul primului produs lactat românesc protejat european

Producătorul primului produs lactat românesc protejat european, Telemeaua de Ibăneşti, urmează să semneze la Ministerul Agriculturii un contract de peste 1.500.000 de euro, prin POIM, un ajutor de stat acordat pentru eficientizare energetică, finanţarea nerambursabilă fiind de peste 700.000 de euro.

„În timpul vizitei la firma noastră, domnul ministru Daea ne-a dat o veste foarte bună, că am fost aleşi între primii patru procesatori din România care au primit o sumă de 700.000 de euro, cu care vom monta pe acoperişul celor două fabrici, din Ibăneşti şi Reghin, celule fotovoltaice, pentru a putea eficientiza şi a scoate cât mai ieftin produsul pe piaţă. Avem două fabrici, una la Ibăneşti, cu o capacitate de 70.000 de litri de lapte şi una la Reghin, pe care am deschis-o anul trecut, cu capacitate de 190.000 de litri de lapte. În momentul de faţă, la Reghin procesăm în jur de 100.000 de litri de lapte şi la Ibăneşti 40.000 de litri de lapte. În mare parte ne asigurăm laptele din judeţele Mureş, Harghita şi Cluj’, a declarat reprezentantul producătorului, Nicu Bumb.

Prin instalarea panourilor fotovoltaice, producătorul estimează că va reduce consumul de energie electrică la circa 30-40%.

Deputatul PSD Mureş Dumitriţa Gliga a declarat presei că, împreună cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vizitat una dintre cele mai moderne fabrici de brânzeturi din ţară, „Mirdatod”, din Reghin, unde se prelucrează cea mai mare parte a laptelui de pe Valea Gurghiului şi din zona Reghinului.

„Prin această vizită, domnul ministru Petre Daea dovedeşte încă o dată că este alături de cei care muncesc şi în special alături de agricultori, pe care îi ajută permanent, atât cu modificări legislative, cât şi cu sprijin guvernamental rapid şi eficient. Vineri, la Ministerul Agriculturii, firma „Mirdatod” va semna un contract de peste 1.500.000 de euro, pe POIM, ajutor de stat acordat pentru eficientizare energetică – montare panouri fotovoltaice. Finanţarea nerambursabilă este de peste 700.000 de euro”, a afirmat Dumitriţa Gliga.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Îngrijire pomi după grindină și ploi torențiale

Ploile cu grindină din ultimele zile au produs pagube...
‹ adv ›

MADR: Plăţi de peste 97 mln de lei pentru Campania 2023, în perioada 12 – 14 iunie

Plăţile efectuate prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pentru anul de cerere 2023 au depăşit 97,13 milioane...

Tone de roșii ajung să fie aruncate la gunoi. Fermierii se plâng de Programul Tomata, care duce la prețuri prea mici

Mii de kilograme de roșii sfârșesc aruncate la gunoi, aproape de București. Fermierii se plâng că Programul Tomata i-a...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole