19.5 C
București
marți, 3 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAgroMeteo: Cod galben de vreme instabilă în mai multe judeţe, până marţi...

AgroMeteo: Cod galben de vreme instabilă în mai multe judeţe, până marţi dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, atenţionări Cod galben de instabilitate atmosferică, valabile până marţi dimineaţa în mai multe zone din ţară.

Conform prognozei de specialitate, pe parcursul zilei de luni, între orele 10:00 – 21:00, va fi instabilitate atmosferică local în judeţe din Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi în zona montană, ce se va manifesta prin perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp şi pe alocuri de peste 30 – 40 l/mp.

Meteorologii precizează că astfel de fenomene vor fi şi în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse, iar vântul va avea intensificări în extremitatea de sud-vest a ţării.

Totodată, în intervalul 31 iulie, ora 21:00 – 1 august, ora 3:00, instabilitatea atmosferică va continua să afecteze judeţele Tulcea şi Constanţa. În aceste zone vor fi averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp, izolat de peste 30 – 40 l/mp.

În Bucureşti, până marţi, la ora 3:00, vremea se va răci faţă de intervalul precedent. Cerul va avea înnorări, mai ales pe parcursul zilei, când vor fi perioade cu averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade.

Vezi prognoza meteo în câmp pe Agmeteo.ro.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Harghita: Minimă de minus 1,3 grade Celsius la Miercurea-Ciuc, cea mai scăzută temperatură din ţară

Staţia meteo Miercurea-Ciuc a înregistrat, marţi dimineaţa, o minimă...
‹ adv ›

AgroMeteo: Rezerva de umiditate din sol, starea culturilor

Aprovizionarea cu apă se va încadra în limite satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime, în Maramureş şi Crişana, în...

AgroMeteo: Rafale de vânt de 55-60 km/h în Bucureşti, marţi şi miercuri; temperaturi maxime de 30 de grade Celsius

Cerul va fi variabil în Bucureşti pe parcursul zilelor de marţi şi miercuri, iar vântul va sufla moderat, cu...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole