19.6 C
București
joi, 28 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAFIR a plătit beneficiarilor FEADR peste 60 de milioane de euro în...

AFIR a plătit beneficiarilor FEADR peste 60 de milioane de euro în ultima lună

Beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR) au primit, în perioada 14 aprilie – 10 mai 2022, fonduri europene nerambursabile în valoare totală de 60,71 milioane euro.

Prin aceste plăţi, AFIR decontează cheltuielile realizate în cadrul proiectelor de investiţii în agricultură şi dezvoltare rurală, precum şi angajamente pentru măsurile de mediu şi climă.

„Pentru finanţarea investiţiilor în exploataţii agricole, în unităţi de procesare, dar şi pentru dezvoltarea mediului rural, AFIR a alimentat conturile beneficiarilor cu suma de 31,7 milioane euro. Din această sumă, 22,81 milioane euro este plătită din FEADR – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, iar 6,71 milioane euro din EURI – Instrumentul de Redresare al Uniunii Europene. Restul sumei, respectiv 2,18 milioane euro reprezintă TVA”, se menţionează în comunicat.

În acelaşi timp, experţii AFIR au autorizat şi au transferat către APIA suma de 29 milioane euro, pentru a se efectua plăţile către beneficiarii FEADR.

Aceste fonduri au ajuns deja în conturile fermierilor care beneficiază de finanţarea acordată prin Măsurile 10 „Agro-mediu şi climă”, 11 „Agricultura ecologică”, 13 „Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice”, 14 „Bunăstarea animalelor” şi ai 15 – „Plăţi pentru angajamente de silvomediu”.

Fondurile publice nerambursabile sunt acordate în urma verificării şi autorizării la plată de către experţii AFIR, în baza cererilor de plată primite de la beneficiarii publici şi privaţi ai Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), în conformitate cu contractele de finanţare încheiate şi angajamentele asumate.

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Unitate modernă de colectare și procesare a cerealelor la Cricău, realizată pe fonduri europene

Cu o viziune inovatoare și sprijinul AFIR, comunitatea din...
‹ adv ›

AFIR foloseşte soluţii UiPath pentru a sprijini fermierii să acceseze mai rapid fondurile UE

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale face un nou pas pentru sprijinirea fermierilor români care îşi doresc să acceseze fonduri...

AFIR primește cererile de finanțare pentru modernizarea infrastructurii de irigații

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat că începând cu data de 15 martie 2024, ora 09:00, se pot...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole