5.4 C
București
marți, 26 octombrie, 2021

-

HomepageȘtiriADM a cumpărat un producător sârb de proteine din soia

ADM a cumpărat un producător sârb de proteine din soia

spot_img

Traderul de cereale Archer Daniels Midland Co. a decis să îşi extindă prezenţa pe piaţa ingredientelor pentru burgerii vegetali printr-un acord de preluare a companiei Sojaprotein, cel mai mare producător de proteine din plante din sudul Europei, transmite Bloomberg.

Piaţa proteinelor din plante, evaluată la 10 miliarde de dolari, este preconizată să se tripleze în următorul deceniu şi a devenit un domeniu de interes pentru grupul american ADM, în încercarea de a-şi diversifica operaţiunile dincolo de afacerile tradiţionale de achiziţii şi transport de produse agricole.

Alte investiţii recente ale ADM în proteinele din plante includ un complex de procesare de soia în Brazilia şi o fabrică de proteine din mazăre.

Cu sediul în Serbia, Sojaprotein este o firmă înfiinţată în 1977 şi controlată majoritar de MK Group, care se aşteaptă ca tranzacţia cu ADM să se finalizeze după obţinerea aprobărilor necesare din partea autorităţilor de reglementare.

Termenii financiari ai acordului nu au fost dezvăluiţi şi nici intervalul de timp în care ar urma să se finalizeze. Anul trecut, Sojaprotein a avut o cifră de afaceri de 100 de milioane de dolari.

ADM susţine că a inventat burgerii din soia în urmă cu 30 de ani însă abia în ultimii ani această piaţă a explodat astfel că giganţi din industria de fast food precum Burger King au început să ofere produse pe bază de plante provenite de la o serie de companii precum Beyond Meat Inc. şi Impossible Foods Inc.

Preţurile mari la produsele agricole, ca urmare a secetei globale şi a revenirii cererii după pandemie, au generat profituri mari pentru firmele care se ocupă cu tranzacţiile de produse agricole. Piaţa mondială a tranzacţiilor cu cereale este dominată de cvartetul denumit “ABCD”, format din ADM, Bunge Ltd., Cargill Inc. şi Louis Dreyfus.

Sursa foto: herald-review.com

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Asigurarea producţiei de proteine furajere în regiunea celor Trei Mări, principalul subiect al Summit-ului miniştrilor Agriculturii de la Cracovia

Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, participă la Summit-ul miniştrilor Agriculturii de la Cracovia, care are ca principal subiect...
- adv -spot_img

Focul bacterian sau motivul de ce pomii de măr, păr se usucă

Focul bacterian (Erwinia amylovora) este una dintre bolile cele mai periculoase, în special pentru măr, păr și gutui. Aceasta se răspândește...

Vreme mai rece decât normalul perioadei

Meteorologii estimează o vreme rece în următoarele zile, cu valori termice la nivel naţional sub mediile multianuale, însă vremea...

Noi pe Facebook

De citit

Oros participă la Summit-ul miniştrilor agriculturii din regiunea celor Trei Mări, de la Cracovia

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Adrian Oros, participă...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției