21.6 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleADM a cumpărat un producător sârb de proteine din soia

ADM a cumpărat un producător sârb de proteine din soia

Traderul de cereale Archer Daniels Midland Co. a decis să îşi extindă prezenţa pe piaţa ingredientelor pentru burgerii vegetali printr-un acord de preluare a companiei Sojaprotein, cel mai mare producător de proteine din plante din sudul Europei, transmite Bloomberg.

Piaţa proteinelor din plante, evaluată la 10 miliarde de dolari, este preconizată să se tripleze în următorul deceniu şi a devenit un domeniu de interes pentru grupul american ADM, în încercarea de a-şi diversifica operaţiunile dincolo de afacerile tradiţionale de achiziţii şi transport de produse agricole.

Alte investiţii recente ale ADM în proteinele din plante includ un complex de procesare de soia în Brazilia şi o fabrică de proteine din mazăre.

Cu sediul în Serbia, Sojaprotein este o firmă înfiinţată în 1977 şi controlată majoritar de MK Group, care se aşteaptă ca tranzacţia cu ADM să se finalizeze după obţinerea aprobărilor necesare din partea autorităţilor de reglementare.

Termenii financiari ai acordului nu au fost dezvăluiţi şi nici intervalul de timp în care ar urma să se finalizeze. Anul trecut, Sojaprotein a avut o cifră de afaceri de 100 de milioane de dolari.

ADM susţine că a inventat burgerii din soia în urmă cu 30 de ani însă abia în ultimii ani această piaţă a explodat astfel că giganţi din industria de fast food precum Burger King au început să ofere produse pe bază de plante provenite de la o serie de companii precum Beyond Meat Inc. şi Impossible Foods Inc.

Preţurile mari la produsele agricole, ca urmare a secetei globale şi a revenirii cererii după pandemie, au generat profituri mari pentru firmele care se ocupă cu tranzacţiile de produse agricole. Piaţa mondială a tranzacţiilor cu cereale este dominată de cvartetul denumit „ABCD”, format din ADM, Bunge Ltd., Cargill Inc. şi Louis Dreyfus.

Sursa foto: herald-review.com

  • Citește despre ->
  • ADM
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole