23.4 C
București
joi, 20 iunie, 2024
HomepageApiculturăApimondia 2023

Apimondia 2023

Apimondia este Organizația Internațională a Asociațiilor Apicole care reunește oameni de știință, specialiști și apicultori din întreaga lume, iar în 2023 Chile va găzdui acest eveniment internațional.

Cadrul acestui congres este Santiago, capitala Chile, cu munții Anzi acoperiți de zăpadă ca fundal. Tururile tehnice vă vor duce la operațiunile de apicultura din apropiere și șansa de a vizita bodegi de clasă mondială pentru a degusta vinuri chiliane. În timpul Congresului Apimondia, vă puteți întâlni cu prieteni vechi și vă puteți face alții noi în timp ce vizitați ApiEXPO și vă puteți bucura de cele mai recente idei de știință și apicultură.

Al 48-lea Congres Apimondia va avea trei zile concentrate pe:

Apicultură durabilă într-o lume în schimbare
Concentrați-vă pe apicultura durabilă și includeți actul de creștere a albinelor folosind principii de ecologie, în care utilizarea albinelor respectă regulile mediului înconjurător. Apicultura care respectă mediul poate fi durabilă și profitabilă, chiar dacă schimbările climatice fac ca apicultura să fie mai dificilă.

Produse cu valoare adăugată din stup
Mierea și ceara de albine sunt produsele principale pe care se bazează apicultorii. Cu toate acestea, propolisul, polenul, lăptișorul de matcă, produsele pentru corp, veninul de albine și multe altele sunt produse valoroase din stup pe care apicultorii mari și mici le pot folosi pentru a crește profiturile din apicultură.

În plus, aceste produse sunt alimente valoroase și resurse terapeutice care contribuie atât la industria alimentară, cât și la cea farmaceutică, asigurând o mai bună sănătate umană. Această zi se va concentra pe aceste „produse cu valoare adăugată” și cum să le integrați în apicultură.

Utilizarea terenurilor, biodiversitatea și apicultura
Vor fi discutate rolurile pe care le joacă schimbarea utilizării terenurilor și biodiversitatea în sănătatea și productivitatea albinelor gestionate și sălbatice. Apicultura se bazează pe un furaj bun, iar acest lucru este influențat de schimbarea tiparelor de utilizare a terenurilor. În special, agricultura intensivă, urbanizarea și schimbările climatice fac dificilă găsirea unor locații bune pentru albinele gestionate și au impact asupra polenizării sălbatice.

Articolul precedent
Articolul următor

Evenimente

‹ adv ›