‹ adv ›
marți, 28 martie, 2023
2.8 C
București

-

‹ adv ›
HomepageArticoleValentin Popa, Agronat Food: Avem cea mai mare fermă de ciuperci Pleurotus...

Valentin Popa, Agronat Food: Avem cea mai mare fermă de ciuperci Pleurotus bio din România

Valentin Popa cultivă ciuperci Pleurotus în județul Vâlcea și a participat în calitate de speaker în cadrul RALF 2022 – Romanian Agriculture Leadership Forum, evenimentul de business al anului în agricultură, cu tema „România Agricolă Europeană”.

Ferma Agronat Food este cea mai mare fermă de ciuperci pleurotus bio din țară, 12 tuneluri care se întind pe o suprafață de 3600 mp. Afacerea a început în 2015 cu mult optimism și cu fonduri europene. De la ideea prin proiectare și până la prima producție, procesul a durat cam 5 ani.

„Cel mai greu a fost la prima recoltă, începutul anului 2020, deci în plină pandemie, când încă nu aveam cumpărători și nimeni nu voia să stabilească întâlniri. Astfel încât am lucrat la telefon și am trimis mostre”.

„Ideea proiectului de la început a fost să facem și procesare, însă această activitate avea alt nivel de grant în schema de fonduri europene pe care am început proiectul, motiv pentru care am amânat începerea activității de procesare – însă ea rămâne în plan și am depus deja proiecte pentru fonduri europene în acest sens.” 

Ciupercile Pleurotus sunt un substitut excelent pentru carne, fiind consumate nu doar pentru aroma și savoarea lor, ci și pentru proprietățile nutritive, ocupând locul doi, după soia, la nivel mondial.

„Deși a fost un drum lung și greu, în care am investit pasiune, efort, timp și toate resursele necesare în vederea asigurării unui produs care respectă cerințele de calitate, povestea noastră continuă. Acum, consumatorii pot găsi produsele noastre în magazinele Auchan, Carrefour, Lidl, Mega Image și Annabella.” 

Discută cu alți fermieri în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›
  • Citește despre ->
  • RALF

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

RALF 7: Cei mai buni fermieri europeni vin la București, pe 25 și 26 mai

„Agri Cultura” este tema celei de-a 7-a ediții RALF...
‹ adv ›

Vlăduț Peica: În urmă cu 6 ani în fermă lucrau 6 oameni și se produceau 2.000 litri de lapte, acum lucrează 7 roboți și...

Vlăduț Peica este admnistratorul Fermei Peica și a participat în calitate de speaker în cadrul RALF 2022 – Romanian...

Radu Niculescu: MerryBerry deține cea mai modernă linie de sortare și ambalare afine din România

Radu Niculescu este Sales Director în cadrul MerryBerry și a participat în calitate de speaker în cadrul RALF 2022 –...

Mihail Coman: În viitor, pomii din livezi vor fi înalți, cu coroane simple, înguste, care se pretează ușor la tăierea și recoltarea mecanizată

Mihail Coman este directorul Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură (ICDP) Piteşti și a participat în calitate de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole