joi, 6 octombrie, 2022
20.3 C
București

-

HomepageArticoleValentin Popa, Agronat Food: Avem cea mai mare fermă de ciuperci Pleurotus...

Valentin Popa, Agronat Food: Avem cea mai mare fermă de ciuperci Pleurotus bio din România

Valentin Popa cultivă ciuperci Pleurotus în județul Vâlcea și a participat în calitate de speaker în cadrul RALF 2022 – Romanian Agriculture Leadership Forum, evenimentul de business al anului în agricultură, cu tema „România Agricolă Europeană”.

Ferma Agronat Food este cea mai mare fermă de ciuperci pleurotus bio din țară, 12 tuneluri care se întind pe o suprafață de 3600 mp. Afacerea a început în 2015 cu mult optimism și cu fonduri europene. De la ideea prin proiectare și până la prima producție, procesul a durat cam 5 ani.

„Cel mai greu a fost la prima recoltă, începutul anului 2020, deci în plină pandemie, când încă nu aveam cumpărători și nimeni nu voia să stabilească întâlniri. Astfel încât am lucrat la telefon și am trimis mostre”.

„Ideea proiectului de la început a fost să facem și procesare, însă această activitate avea alt nivel de grant în schema de fonduri europene pe care am început proiectul, motiv pentru care am amânat începerea activității de procesare – însă ea rămâne în plan și am depus deja proiecte pentru fonduri europene în acest sens.” 

Ciupercile Pleurotus sunt un substitut excelent pentru carne, fiind consumate nu doar pentru aroma și savoarea lor, ci și pentru proprietățile nutritive, ocupând locul doi, după soia, la nivel mondial.

„Deși a fost un drum lung și greu, în care am investit pasiune, efort, timp și toate resursele necesare în vederea asigurării unui produs care respectă cerințele de calitate, povestea noastră continuă. Acum, consumatorii pot găsi produsele noastre în magazinele Auchan, Carrefour, Lidl, Mega Image și Annabella.” 

Romanian Agriculture
Romanian Agriculturehttps://romanianagriculture.ro
Platformă de comunicare, comunitate profesională și de business, dedicată marilor fermieri, producători și procesatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Spalierul la mur și zmeur. Materiale necesare la un hectar

Plantele de zmeur (Rubus idaeus) și mur (Rubus fruticosus)...

Utilaje de încărcare a cerealelor în silobag – top recomandate de Grain Bags

În funcție de materia primă pe care dorești să o depozitezi, ai la dispoziție mai multe utilaje de încărcare...

Autorizații pentru tratamentul semințelor de floarea soarelui și porumb cu neonicotinoide – aprobate

Potrivit informațiilor publicate recent de către Autoritatea Națională Fitosanitară din România, pentru anul 2022 au fost emise mai multe...

Fertilizarea foliară – avantajele realizării

Prin fertilizare se urmăreşte completarea nevoilor plantelor de substanţe nutritive care nu se află în sol, în cantităţi suplimentare, sub formă...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate