sâmbătă, 24 septembrie, 2022
14.2 C
București

-

HomepageArticoleSfaturi utile. Întreținerea vițeilor în perioada rece

Sfaturi utile. Întreținerea vițeilor în perioada rece

Proprietarii de ferme cunosc cât este de importantă îngrijirea corectă a animalelor. Dar cum rămâne cu perioada rece a anului, când temperaturile reduse persistă în ferme, iar vițeii sunt nevoiți să le suporte.

Întreținerea corespunzătoare a vițeilor în timpul iernii presupune,în primul rând, asigurarea unei rații optime cu nutrienții necesari pentru funcționarea normală a organismului.

Schimbarea dietei contribuie la creșterea energiei, astfel, dacă vițeii au trecut de perioada de lactație, înlocuitorul laptelui trebuie să conțină 22% proteine și 20% grăsimi.

Acest lucru este deosebit de important, mai ales dacă animalul nu este sănătos. O dietă bine echilibrată, ce include vitamine, ajută la suportarea gerurilor chiar și animalele cu un sistem imunitar slăbit.

Una dintre cele mai bune metode de creștere a rezistenței vițeilor în perioada rece a anului este creșterea frecvenței de hrănire a lor până la trei ori pe zi.

Dacă temperatura scade sub 15 grade, trebuie inclusă și o a patra hrană, acest lucru va ajuta animalul să regleze mai bine temperatura corpului în timpul zilei.

De asemenea, este necesar de a asigura vițeii cu apă caldă peste 30 de minute după ce aceștia au băut lapte sau înlocuitorul acestuia.

Este la fel de important, să se ia în calcul și alte aspecte ale întreținerii vițeilor în timpul iernii. Spre exemplu, stratul de paie curate ar trebui să fie suficient de gros pentru a acoperi picioarele vițelului atunci când acesta stă jos.

Trebuie evitați curenții de aer, iar dacă temperaturile continuă să coboare este necesar de asigurat încăperea cu surse de încălzire specială.

Dacă vițeii au un echilibru energetic negativ, rezultatul poate fi fatal. Deoarece aceștia se nasc cu un conținut relativ scăzut de grăsimi.

Un vițel tânăr, cu un echilibru energetic negativ, va trăi doar trei sau cinci zile. Fermierii trebuie să se asigure cu înlocuitori de lapte cu conținut înalt de grăsimi și proteine, cu surse de încălzire locale și paie pentru formarea așternutului.

Fie că ne place sau nu, iarna testează rezistența tuturor viețuitoarelor.

Află Ce trebuie să știi înainte de a investi într-o fermă ecologică de vaci.

Agrobiznes
Agrobiznes
Totul despre agricultură, afaceri și oportunități de dezvoltare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Rinita la iepuri – cauzele apariției și prevenire

Rinita la iepuri este o inflamație a mucoasei nazale,...

Păstrarea porumbului în grămezi în aer liber – practica fermierilor din SUA

Boabele de porumb pot fi păstrate în grămezi în aer liber cu succes pentru depozitare „temporară” pe termen mediu...

Platformă comunală de depozitare a gunoiului de grajd pentru locuitorii din Schitu

Crescătorii de animale din comuna Schitu (judeţul Giurgiu) au la dispoziţie o platformă cu o capacitate de stocare este...

Cum să elaborați planul de fertilizare la culturile agricole

Atât din rațiuni economice cât și din exigențe de protecție a mediului, se impune o corectă gestionare și folosire...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate