5.7 C
București
spot_img

-

HomepageArticolePrețuri pentru servicii de recoltat cu care au început sezonul fermierii români

Prețuri pentru servicii de recoltat cu care au început sezonul fermierii români

Scumpirile în lanț din acest an nu au putut să nu influențeze și prețurile pentru serviciile de recoltare a cerealelor din 2022. Factorii principali în baza cărora se stabilește prețul de recoltat sunt suprafața ce urmează a fi recoltată, distanța până la câmp, prețul combustibililor, uzura tehnică și altele.

Majoritatea fermierilor care prestează servicii de recoltat au anunțat că au majorat prețurile în acest sezon. Astfel, prețurile medii de recoltare în majoritatea zonelor se situează în limitele a 500-600 de lei per hectar.

Totuși, acestea variază mult, iar unii fermieri prestează astfel de servicii și cu 400 de lei, dar și maxime de 800 de lei per hectar, în funcție de zonă și condiții.

În județele Sălaj și Hunedoara prețurile ajung și la maxime de 700-800 de lei per hectar. La Brașov prețul anunțat de majoritatea fermierilor este de 550-600 de lei. În județul Olt prețurile medii anunțate de fermieri sunt de 450-600 de lei per hectar.

La Buzău, în zona de câmpie, prețul ar fi de 500-550 de lei, iar în zona de deal 600-650 de lei. În Galați, majoritatea fermierilor anunță prețuri de 600 de lei per hectar.

La Constanța prețul mediu este de 500-550 de lei per hectar.

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Bolile cartofului: Cum se determină – foto și descriere

Cartofii sunt una dintre cele mai populare culturi cultivate...

Capra Alpină Franceză – rasă valoroasă de lapte

Alpina Franceză face parte din top trei cele mai productive rase de capre din morfotipul de lapte, de rând cu...

Fertilizarea foliară – avantajele realizării

Prin fertilizare se urmăreşte completarea nevoilor plantelor de substanţe nutritive care nu se află în sol, în cantităţi suplimentare, sub formă...

Bibilica – avantajele și dezavantajele creșterii. Rase

Bibilica este o pasăre destul de rară în zona noastră,uneori poate fi întâlnită prin gospodăriile casnice. Cu toate acestea,...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate