luni, 8 august, 2022
29.6 C
București

-

HomepageArticoleDirector tehnic Agricost: În Insula Mare a Brăilei investiția în irigații a...

Director tehnic Agricost: În Insula Mare a Brăilei investiția în irigații a fost considerată una strategică

Gabriel Leca-Novac este Director Tehnic în cadrul Agricost și a participat în calitate de speaker la RALF 2022 – Romanian Agriculture Leadership Forum, evenimentul de business al anului în agricultură, care a avut loc în perioada 18-19 mai, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, cu tema „România Agricolă Europeană”.

În Insula Mare a Brăilei investiția în irigații a fost considerată una strategică. În 2020, anul care a avut cea mai severă secetă din ultimele decenii s-au făcut investiții în irigații pentru 10.000 hectare.

Acum, din 56.000 hectare se irigă deja 52.000 hectare, cu 640 de instalații de irigat de tip pivot. Avem în vedere extinderea irigațiilor cu echipamente Netafim pentru încă 1.000 de hectare.

Anul trecut s-a lansat un proiect de irigații prin picurare cu linii îngropate – sistemul aduce avantaje, precum: o reducere masivă a consumului de apă și de energie electrică, permite o filtrare foarte bună a apei și introducerea de îngrășăminte în sistem.

Irigațiile permit diversificarea culturilor, odată irigat terenul se poate introduce spre exemplu și porumbul pe lângă culturile de grâu, orz și floarea-soarelui, deoarece astfel se poate maximiza capacitatea de producție a porumbului – acesta fiind cultura cu cea mai mare capacitate de creștere a randamentului dacă e irigată.

Se pot introduce și plante leguminoase, precum soia și lucernă, ceea ce aduce în plus avantajul îmbunătățirii profilului, dar și a structurii solului. Irigațiile aduc așadar profit, dar permit și practicarea unei agriculturi durabile prin faptul că facilitează diversificarea culturilor.

Romanian Agriculture
Romanian Agriculturehttps://romanianagriculture.ro
Platformă de comunicare, comunitate profesională și de business, dedicată marilor fermieri, producători și procesatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Creșterea răsadului – 19 greșeli cel mai frecvent făcute

Creșterea răsadurilor implică mai multe operațiuni ce nu pot...

Mixomatoza la iepuri – simptome si tratament

Mixomatoza este cea mai periculoasă boală care afectează iepurașii în această lună. Probabil, mulți vă întrebați de ce anume în...

Cezar Gheorghe: Se așteaptă o criză a grâului la nivel mondial

Recolta de grâu la nivel mondial în anul 2022 s-ar putea să fie cu mult mai redusă decât prognozele...

Întărirea cooperării româno-americane în agricultură și industrie alimentară

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a primit astăzi, 8 iunie 2022, la sediul instituției, vizita unei delegații...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate