29.1 C
București
marți, 22 iunie, 2021

-

HomepageArticoleCrescătoria de raci - investiție pe termen lung

Crescătoria de raci – investiție pe termen lung

Creșterea racilor este o idee pentru o afacere care are nevoie de investiții semnificative și care poate genera venit doar șase luni dintr-un an. Reproducerea racilor în ferme specializate este foarte bine dezvoltată în SUA.

Proprietarii acestor afaceri câștigă anual milioane de dolari. În ultimul timp, de creșterea racilor au început să se ocupe în serios și fermieri din China, Turcia și chiar Ucraina, care încep a deveni concurenți de temut pentru americani.

Investițiile inițiale într-o fermă de raci depinde în mare parte de capacitatea de producție pe care vrea să o atingă posesorul afacerii. În primul rând este nevoie pentru a cumpăra raci care au o capacitate mare de înmulțire.

Este foarte indicat de adresat după asistență informațională și sfaturi la specialiști din domeniu.

Începătorii pot să se ocupe mai întâi doar de creșterea puietului, care poate deveni o sursă bună de venit dacă se asigură corect o rețea de clienți permanenți.

Racii cresc greu în bazinele acvatice artificiale prost amenajate. Este nevoie chiar și de 3 ani pentru ca să ajungă suficient de mari ca să fie vânduți pentru consum.

Pentru creșterea artificială a racilor pot fi folosite bazine acvatice din jurul fermelor. Mărimea iazului nu trebuie să fie mai mică de 10 metri pătrați. Malurile și fundul trebuie să fie de așa natură încât racii să poată construi vizuini, deși ei pot trăi și sub pietre, rădăcini, bușteni.

Ar trebui să fie aranjate cel puțin două astfel de bazine acvatice. Unul pentru înmulțire, celălalt pentru creștere. Sau dacă este unul mai mare, ar trebui separat prin intermediul plaselor.

Citește aici și alte informații despre creșterea racilor.

Racii cresc și se înmulțesc repede dacă este să le organizezi un habitat cât mai aproape de cel natural. Ei obișnuiesc să își facă vizuini de-a lungul malurilor, unde există în special vegetație acvatică.

Hrana le este plasată în tăvi speciale din lemn, care sunt scufundate în apă. Dacă există posibilitate să se hrănească natural din iazul în care sunt crescuți – cu atât mai bine. Primul puiet apare în lunile mai-iunie.

Poate fi crescut în același bazin până spre toamnă, sau mutat în celălalt, care trebuie să corespundă și cerințelor de iernare. O femelă rac poate da naștere anual la circa 30-50 de pui.

La vârsta de 2-3 ani racii ating masa necesară pentru a putea fi vânduți. Desigur, trebuie asigurate canale de realizare până atunci, deoarece după cum se știe racii nu trăiesc mult timp după ce au fost prinși.

Agrobiznes
Totul despre agricultură, afaceri și oportunități de dezvoltare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Proiect CONCORDE – bune practici în comerțul cu cereale

Agricultura europeană și cea românească sunt acum într-un proces profund de transformare sub influența unor programe majore de reformă...
- adv -spot_img

Evergent Investments preia 5,11% din acţiunile Lăptăria cu Caimac

Compania de investiţii financiare Evergent Investments a achiziţionat o participaţie de 5,11% din acţiunile companiei Agroserv Măriuţa SA, care...

Două platforme noi de colectare a gunoiului de grajd în judeţul Vaslui

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) anunţă finalizarea a două noi platforme comunale de colectare a gunoiului de grajd...

Noi pe Facebook

De citit

OECD laudă succesul aprovizionării cu alimente în timpul pandemiei

Măsurile de urgenţă adoptate de guverne au ajutat la...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției